Şehit Savcı Kiraz İçin Fidan Dikildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit Savcı Kiraz İçin Fidan Dikildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2015 18:35

HAKKARİ’DE, ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ADINA AÇILAN HATIRA ORMANINA İSTANBUL ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE DHKP-C ÖRGÜTÜ ÜYELERİNCE REHİN ALINDIKTAN SONRA ŞEHİT EDİLEN CUMHURİYET SAVCISI MEHMET SELİM KİRAZ VE MERSİN'İN TARSUS İLÇESİNDE KATLEDİLEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ÖZGECAN ASLAN ADINA DA FİDAN DİKİLDİ.

Hakkari Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına açılan hatıra ormanına Çağlayan Adliyesi’nde DHKP-C örgütü üyelerince rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ve Mersin’in Tarsus ilçesinde katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan adına da fidan dikildi.
Keklikpınar Mahallesi’nde bulunan Hakkari Üniversitesi kampüsü sınırları içerisindeki bir hektarlık alan üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşıyan hatıra ormanı oluşturuldu. Bin 500 çam fidanın dikildiği hatıra ormanında Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Taşçı, Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Hakkari İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Orman İşletme Müdürü Hilmi Akyüz, askerler, polis memurları, asker ve polis eşleri, öğrenciler ve Orman İşletme Müdürlüğü muhafaza memurları fidan diktiler.
Hakkari Valisi Yakup Canbolat, eşi Ayşegül Canbolat ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile İstanbul’da şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz adına, kadın polis, asker ve kadınlar da Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan adına fidan dikimi yaptı. Orman İşletme Müdürü Hilmi Akyüz, ‘Cumhurbaşkanlığı Ormanı ile Bereket Ormanı adı altında 81 ilde çalışma yapıldığını söyledi. Akyüz, "Bu amaçla Hakkari’de de bir alan belirleyerek buraya da bin 500 adet fidan dikildi. Umarım gelecek nesillere güzel bir orman kurmuş oluruz. Kendi imkanlarımızla fidanları Van ilinden getirterek diktik" dedi.
Hakkari Valisi Yakup Canbolat ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına kurulan hatıra ormanında şu ana kadar bin 500 fidanın dikildiğini söyledi. Canbolat, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde ilimizde de Sayın Cumhurbaşkanımız adına bir ormanlık alan oluşturduk. Üniversite kampüs alanımızda geçen haftadan beri bin 500 fidan diktik. İnşallah bunu daha da genişleteceğiz. Ayrıca Hakkari ilimizin uygun noktalarına da bu fidanları dikmeye devam edeceğiz. Yeşil bir Hakkari için, ağaçlarla donatılmış bir Hakkari için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.
Vali Canbolat, İstanbul’da şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ve Mersin ’in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan’ı da unutmadıklarını belirterek, "Onları unutmamamız gerekiyor. Onlar bu topluma mal olmuş insanlar. Kadın haklarının korunması, kadının saygınlığının korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında da herkesin millet olarak gayret göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Yine sayın savcımıza yapılan menfur saldırıyı da buradan kınıyoruz. Onun adına bugün bir ağaç diktik. İnşallah adıyla büyür" ifadelerini kullandı.
Fidan dikiminin ardından yetkililer, öğrencilerle birlikte üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ismi bulunan tabelanın önünde hatıra fotoğrafı çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!