Şehit Polis Ömer Akcan Z Kütüphanesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Polis Ömer Akcan Z Kütüphanesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2018 16:53

Şehit Polis Ömer Akcan Z Kütüphanesi açıldı

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye İlçesinde, Cumhuriyet İlkokulunda kurulan Şehit Polis Ömer Akcan Z Kütüphanesi, düzenlenen törenle açıldı.
Cumhuriyet İlkokulundaki hizmete giren Z Kütüphanesi açılışına; İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, İslahiye Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Mideoğlu, İlçe Müftüsü Ramazan Dolu, İslahiye Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Mustafa Sarıkaya, STK ve siyasi parti temsilcileri, şehit polis Ömer Akcan'ın yakınları ve muhtarlar katıldı. Yaklaşık bin kitap ve 7 bilgisayarın yer aldığı kütüphanenin açılışında konuşan İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, "İslahiyeli şehit polis memuru Ömer Akcan'ın ismini verdiğimiz Z Kütüphanesi Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile (ÇOGEP) işbirliğiyle hazırlanan bir projemizdir. Şehidimizin anısını burada yaşatırken, Z Kütüphanemiz çağın gereklerine uygun olarak hazırlanmış ve kütüphanemizde bin tane kitap, 7 bilgisayar bulunmaktadır" dedi.
Kütüphanenin açılış kurdelesini, 22 Ekim 2010 yılında Mardin Kızıltepe ilçesinde şehit olan polis Ömer Akça’nın annesi Melahat Akcan, Cumhuriyet Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi şehidin oğlu Mustafa Akcan ile birlikte keserken, "Çok gururluyum, herkese teşekkür ederim. Oğlumun adının böylesi bir hizmetin adıyla yaşatılacak olmasından mutlu oldum" şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!