Şehit Özgür Çevik'in ismi okulda yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Şehit Özgür Çevikin ismi okulda yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 18:41

Şehit Özgür Çevik'in ismi okulda yaşayacak

Haberin Devamı

İZMİR'in Aliağa ilçesindeki Barbaros Anadolu Lisesi'nin ismi yapılan resmi törenle Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Çukurca ilçesi Hisar Dağı'nda 20 Ekim'de terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in ismi Aliağa'daki Barbaros Anadolu Lisesi'ne verildi. Lisenin bahçesinde gerçekleştirilen törene Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in annesi Gülperi Çevik ve babası Recep Çevik, Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Ogün Derse, siyasi parti temsilcileri ve lise öğrencileri katıldı. Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, "Şehidimiz, vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için şehit olan vatan evlatlarından biridir. Artık okulumuzun idarecileri ve öğretmenleri bu maneviyatla hareket edeceklerdir. Artık vatanı için çalışacak, memleketin yükünü yüklenecek, ihanete taviz vermeyecek millet evlatları yetiştireceğiz. Şehidimiz milletimizin gönlünde ilelebet yaşayacak" dedi. Hakkari Çukurca'da şehit olan Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in annesi Gülperi Çevik de okula oğlunun isminin verilmesinden çok mutlu olduğunu söyleyerek "Hepiniz benim çocuğumsunuz, hepiniz benim özgürümsünüz" dedi.

Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in son yolculuğuna uğurlanırken tabunun üzerine örtülen bayrak ailesine verildi. Törene katılan protokol üyeleri ve şehidin ailesi okulun yeni ismiyle açılışını yaptı. Tören şehidin ruhuna okunan duanın ardından sona erdi.

Bülent PINARBAŞI / ALİAĞA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!