Şehit Kaymakam Safitürk'ün adı spor kompleksine verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit Kaymakam Safitürkün adı spor kompleksine verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 11:34

Şehit Kaymakam Safitürk'ün adı spor kompleksine verildi

Haberin Devamı

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin),(DHA)- MARDİN'in Derik İlçesi'nde geçen 10 Kasım'da makamında PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün adı, ilçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve 400 öğrencinin bulunduğu Koçyiğit Köyü okulunun spor kompleksi ve ağaçlandırma sahasına verildi.
Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği yöneticileri Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak, spor kompleksi ve ağaçlandırma sahasına şehit Kaymakam Safitürk'ün adını vermek istediklerini söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de onay vermesi ile tabela hazırlanarak okul bahçesine asıldı.
Okul Müdür Yardımcısı Nilüfer Kaynak, şehit Kaymakamın eğitimi çok önemsediğini, öğrencilerin ne zaman sorunları olsa çözdüğünü belirterek şunları söyledi:
"Öğrencileri ilçede yapılan deneme sınavlarına girmelerini ve iyi okullara yerleşmelerini çok arzuluyordu. Okulumuza ve öğrencilerimize çok katkıları oldu. Okul olarak büyük üzüntü içerisindeyiz. Ailesine başsağlığı diliyoruz. İsmi okulumuzda yaşatılacaktır ve her sene okulumuzdan Fen Lisesine öğrenci çıkacak sözünü yerine getirmeye gayret edeceğiz."
Okul Aile Birliği Başkanı ve Köy İmamı Mehmet Zeynettin Direkçi ise şehit Kaymakamı öğrencilere spor kompleksi ve ağaçlandırma sahası kazandırdığı için unutmayacaklarını ifade ederek, "Onun için ismini yaşatacağız. Okul Aile Birliği olarak adını yaşatmak ve unutturmamak için adını spor kompleksi ve ağaçlandırma sahasına verdik ve tabelayı hazırlayarak astık" dedi.
HİÇ BÖYLE KAYMAKAM GÖRMEMİŞTİK
Okulun 8'inci sınıf öğrencilerinden Sadiye Acet de şehit Kaymakamın kendileri için çok şey yaptığını belirterek şunları söyledi:
"Çamurlu olan okulumuzu parke taşlarıyla döşeyerek bizi çamurdan kurtardı. Spor alanı ve ağaçlandırma alanı yaptı. Kaymakam beyin sayesinde bizler rahatlıkla hem spor hem de derslerimizi çalışabiliyorduk. Geçen sene okulumuzdan TEOG sınavlarında 5 öğrenci Fen Liselerine girdi. O buna çok seviniyordu. Biz onun yolundan gideceğiz. Geçen sene Fen Lisesine girenlere hep saç tava yemeği veriyordu. Hem ismini yaşatacağız, hem de ona Fen Lisesi'ne gireceğimiz sözü tutacağız. Hiç böyle iyi bir Kaymakam görmemiştik." 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!