Şehit Kaymakam Safitürk kurs merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Kaymakam Safitürk kurs merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 10:20

Şehit Kaymakam Safitürk kurs merkezi açıldı

Haberin Devamı

Hadi KURT/ AKÇAKALE (Şanlıurfa), (DHA) - MARDİN Derik İlçesinde PKK’lı teröristlerin önceden makamına koyduğu bombanın patlatılması sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ismi, Akçakale Belediyesi tarafından açılan kurs merkezine verildi.

Akçakale Belediyesi'ne ait bina öğrencilerin kullanması için eğitim merkezine dönüştürüldü. TEOG ve Üniversite sınavlarına hazırlanacak olan öğrencilere eğitimin verildiği merkeze Mardin’in Derik İlçesinde Kaymakamlık görevini yürütürken PKK’lı teröristlerin önceden makama koyduğu bombanın patlatılması sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün ismi verildi. Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Eğitim Merkezi, Vali Güngör Azim Tuna, Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.

Öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Vali Tuna, "Bizim tek derdimiz çocuklarımızı iyi yetiştirmektir. En önemli meselemiz budur. Açılan bu kursta çocuklarımız, hem TEOG sınavına hem de üniversite sınavlarına hazırlanıyorlar. Görüyoruz ki gençlerimiz, büyük bir arzu ve hevesle günlük ders saatlerinden sonra tekrar bıkmadan, usanmadan çalışarak hedeflerine ulaşmak istiyorlar. Bunu görmek bizler için çok anlamlı oldu. Bize en azından gelecek adına ümit verdi. O yüzden kendilerini kutluyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!