Şehit Kaymakam Safitürk davasının ikinci duruşması başladı 

Güncelleme Tarihi:

Şehit Kaymakam Safitürk davasının ikinci duruşması başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 13:07

Şehit Kaymakam Safitürk davasının ikinci duruşması başladı 

Haberin Devamı

Nezir GÜNEŞ/ MARDİN, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca Mardin'in Derik Belediye Başkanlığına kayyum olarak atandıktan sonra 10 Kasım 2016'da, teröristlerce makam odasına yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit edilmesiyle ilgili 11'i tutuklu 15 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması, Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. 
Sıkı güvenlik önlemleri altında başlayan duruşmada, çeşitli illerdeki cezaevlerinde tutuklu sanıklar Tahsin Erdaş, Şerif Mesutoğlu, Mehmet Deniz, Nursel Eser, Ahmet Deniz, Devran Aslan, Fikret Bağı, Fikret Deniz, Vedat Erol, Zinet Erdaş ve Zuhal Dalçin Ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Tutuksuz 4 şüpheli de duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmayı ayrıca şehidin bazı yakınları, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Derik Kaymakamı Hakan Kafkas birlikte izledi.
Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından mahkeme, sanıkların savunmaları alınması ile devam ediyor. Gazetecilerin duruşmayı izlemelerine izin verilmezken, mahkeme salonunun küçük olması üzerine bazı tutuklu yakınları da dışarıda kalmak zorunda kaldı. 
11'İ TUTUKLU, 15 SANIK İÇİN 3'ER KEZ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENİYOR
İddianamede, sanıklardan Abdulkadir Deniz, Ahmet Deniz, Devran Aslan, Fikret Baği, Fikret Deniz, Hüseyin İzci, Mehmet Deniz, Mehmet Ali Yazıl, Nursel Eser, Saime Ateş Mesutoğlu, Şerif Mesutoğlu, Tahsin Erdaş, Vedat Erol, Zinet Erdaş ve Zuhal Dalçin hakkında 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek', 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Kamu malına zarar vermek', 'Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirilmesi' ve '6136 Sayılı Yasa'nın 12'inci maddesine muhalefet' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 23 yıldan 54 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
AYNI DAVADA KARAYILAN VE KALKAN İÇİN YAKALAMA EMRİ VAR
İddianamede, terör örgütü KCK'nın sözde yürütme komitesi üyeleri Murat Karayılan ve Duran Kalkan'ın belediyelere atanan kayyumlara yönelik yaptıkları açıklamalar hatırlatılarak, yaptıkları açıklama nedeniyle kayyumları hedef gösterdikleri ve muhtemel saldırıların talimatlarını bizzat kendileri basın yayın organları, örgüte müzahir kesim ve teröristlere verdikleri için haklarında bu olaya ilişkin yakalama emri çıkartıldığı belirtiliyor.

FOTOĞRAFLI


 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!