Şehit isimleri yazılı bakır rölyefler ailelere teslim ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Şehit isimleri yazılı bakır rölyefler ailelere teslim ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 16:15

Şehit isimleri yazılı bakır rölyefler ailelere teslim ediliyor

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi tarafından 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin ay-yıldız desenli olarak işlendiği bakır rölyef tablola ailelere teslim edilmeye başlandı.
Bu kapsamda ilk olarak Sivaslı şehitlerden Halil Kantarcı’nın hatırasına yapılan çalışma Babası Ali Kantarcı'ya teslim edilirken Şehit Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin’in isminin bulunduğu rölyef de babası Hami Ertekin ve iki kardeşine teslim edildi. Yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Halil Kantarcı’nın babası Ali Kantarcı, "Bizleri devamlı hatırlayıp, acılarımızı paylaştığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Allah bu acı günü kimseye bir daha göstermesin" ifadesini kullandı.
Şehit Münir Murat Ertekin'in babası Hemi Ertekin ise, "Sivas’taki dernekler sayesinde acılarımızın giderilmesi için gösterilen yakın ilgi ve alaka bizleri çok memnun etti. Bu gibi hallerde daima ilgi görmek bizleri sevindiriyor" şeklinde konuştu. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın da, "Şehitlik en yüksek mertebedir, Allah'tan geldik, Allah'a gideceğiz. Cenab-ı hak zaten Kuran’da açık bir şekilde belirtmiştir; 'Allah yolunda, vatan uğruna, millet uğruna, bayrak uğruna şehit olanlara ölü demeyiniz. Onlar mutlak diridirler. Ama siz bunu anlamayabilir, hissetmeyebilirsiniz'. Öyleyse şu anda her şeyden haberdar olan şehitlerimizi saygı ve hürmetle selamlıyorum, onları rahmetle anıyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah o şehitlerimizin şefaatine hem anne babaları hem de bizler nail oluruz" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!