Şehit hakimin annesi oğlunun adını Adalet Sarayı yerleşkesinde görünce ağladı

Güncelleme Tarihi:

Şehit hakimin annesi oğlunun adını Adalet Sarayı yerleşkesinde görünce ağladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 16:57

Şehit hakimin annesi oğlunun adını Adalet Sarayı yerleşkesinde görünce ağladı

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU,(DHA) - TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi yakınlarında düşen polis helikopterinde şehit olan 12 kişiden hakim 29 yaşındaki Onur Alan'ın adı, Ordu Adalet Sarayı yerleşkesine verildi. Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, tarafından adliyeye davet edilen şehidin annesi Fatma Alan, oğlunun adının yazdığı tabelayı görünce gözyaşlarına boğuldu.
Tunceli'nin Pülümür İlçesi yakınlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle düşen polis helikopterinde şehit olan 12 kişiden, hakim Onur Alan'ın ismi memleketinde Ordu Adalet Sarayı yerleşkesine verildi. Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, şehidin annesi Fatma ve babası Mahmut Alan'ı bugün adliyeye davet etti. Adalet Sarayı bahçesinde şehit oğlunun isminin yazıldığı tabelayı gören acılı anne Fatma Alan, gözyaşlarına boğuldu. Fatma Alan'ı eşi Mahmut Alan teselli etmeye çalıştı. 
Hakim Onur Alan'ın görevi başında şehit düştüğünü, ailesinin talebi üzerine isminin yerleşkeye verildiğini belirten Başsavcı Ahmet Çiçekli,  "Acımız, üzüntümüz büyük. Ailesi şehit olduktan sonra bize adliye sarayındaki yerleşkeye isminin verilmesi talebini bulununca talebi Adalet Bakanlığı'na ilettik. Onlar da memnuniyetle ne yapılması gerekiyorsa talimat verdiler. Adalet Sarayı'nın yerleşkesine şehidimiz hakim Onur Alan'ın ismini verdik. Şehidimizin ismini bu şekilde yaşatmak istedik. Bu anlamda sayın Adalet Bakanımıza, sayın müsteşarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Oğlunun isminin verildiği yerleşke  tabelasının yanında gözyaşlarına boğulan anne Fatma Alan, "Oğlum ölmediki heryerde yaşıyor. Benim oğlum benim kalbimde, her yerde, o asla ölemez. Çok idealleri hayalleri vardı meslekle ilgili ama çok erken gitti" dedi.
Baba Mahmut Alan ise, "Benim oğlum yaşarken benim oğlumdu şimdi Türkiye'nin oğlu oldu. Hakim olarak göstermiş olduğu çabayı buradaki diğer arkadaşlarında göstereceğinden eminim. Herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!