Şehit evinde düğün gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Şehit evinde düğün gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2012 11:17

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi kırsalında PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş 27 yaşındaki Cevdet Deniz Özdemir, memleketi Gaziantep’te toprağa verildi. Şehidin ailesinin oturduğu mahallede acı haberin geldiği dün gece düğüne son verilmeyip, havai fişek atılmasıyla başlayan gerginlik, bugün cenazenin baba ocağına getirilişi sırasında da devam etti. Cenaze töreninde, dün akşam düğün yapılan ve şehidin evine yakın yerde bulunan eve yönelen öfkeli grubu, güvenlik güçleri engelledi.

Haberin Devamı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Cevdet Deniz Özdemir’in cenazesi ilk olarak Türk bayraklarıyla donatılan Türkmenler Mahallesi’nde Salih Tanış Caddesi, 1 nolu çıkmaz üzerindeki baba evinin önünden geçirildi. Cenaze götürülürken kortejdeki vatandaşlarla, dün akşam düğünü durdurmayan ailenin oturduğu sokakta yaşayanlar arasında gerginlik çıktı.

Kortejdeki yaklaşık 20 kişilik grup, ’Apo’nun piçleri yıldıramaz bizleri’ diyerek, Doğu kökenli vatandaşların oturduğu sokağa girmek istedi. Ancak, bu girişim önlem alan polisler ve cenaze törenine katılan subaylar tarafından engellendi. Bu sırada Doğu kökenlilerin oturduğu sokağın başında toplanan grupta bulunanların da ’Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan’ diye bağırdıkları duyuldu. Güvenlik güçleri, cenaze törenine katılanları ikna ederek bu gruba karşılık verilmesini de engelledi. Cenazenin geçişi sırasında şehidin komşuları, bayrak astıkları evlerinin pencere ve balkonlarından şehidi gözyaşları içinde alkışlarla uğurladı.

Haberin Devamı

KOMUTAN ŞEHİDİN KARDEŞİNİ ALNINDAN ÖPTÜ

Şehit Uzman Çavuş Cevdet Deniz Özdemir için Ulu Cami’deki törene yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Törende Gaziantep Valisi Erdal Ata, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ile milletvekilleri ve şehit yakınları da bulundu.

Şehidin kız kardeşi Dilek Özdemir ağabeyinin tabutuna kapanıp, "Ben seni kınalayıp gönderdim, onlar yaralayıp gönderdiler. Gözlerim kör olsaydı, kulaklarım sağır olsaydı da bu haberi duymasaydım" diyerek ağladı. Şehidin annesi Dursun Özdemir de sağlık görevlilerinin müdahalesiyle töreni izleyebildi.

5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş cenaze namazı sırasında şehidin erkek kardeşi Uğur Özdemir’i alnından öperek, "Biz metin olup, dik duracağız ki düşmanlarımızı sevindirmeyelim" diye teselli etti. Şehidin naaşı İl Müftüsü Ahmet Bulut tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Yeşilkent Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

ACI HABERİN ULAŞTIĞI SAATLERDE DÜĞÜN VARDI

Uzman Çavuş Cevdet Deniz Özdemir’in şehit olduğu haberinin ailesine ulaştığı dün akşam, aynı mahallede oturan Doğu kökenli bir ailenin, şehit evine yaklaşık 50 metre ilerideki Emine Ulusoy İlköğretim Okulu’nun bahçesinde düğünü vardı. Şehit evinden ağıtlar yükselirken, düğünde eğlencenin devam etmesi ve saat 23.30 sıralarında havai fişekli kutlama yapılması şehit yakınları ve mahalle sakinlerini öfkelendirdi.

Şehit yakınları, düğünün yapıldığı okulun bahçesine slogan atarak yürüyünce polis araya barikat kurdu. Buna rağmen okul bahçesinde sandalye ve sopaların kullanıldığı kısa süreli kavga çıktı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis, grupları dağıttı.

Haberin Devamı

Bugün ise düğün sahipleri olayla ilgili yorum yapmayıp, "Cenazeden bilgimiz yoktu" derken, şehit yakınları ise, "İnsanlar burunlarının dibindeki acıdan haberdar olmaz mı? Biz ağlarken onlar halay çekip, zılgıt attılar. Hadi onu geçtik, havai fişek neyin nesi? Üstelik mahalle komşularımız bunu yapan. Yarın nasıl bu insanlar yüzümüze bakacak?" diye tepki gösterdi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!