Şehit eşini böyle uğurladı: Toprak uğruna ölen varsa vatandır

Güncelleme Tarihi:

Şehit eşini böyle uğurladı: Toprak uğruna ölen varsa vatandır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 02:16

Elazığ ve Bitlis’te hain saldırılarda şehit düşen polisler Yusuf Kenan Mutlu, Serhat Öztürk, Elvan Özbay, Üsteğmen Ömer Bozkurt, Astsubay Çavuş Talha Musap Salçuk, uzman çavuşlar Adem Özen, Mikail Daşçi, uzman Onbaşı Mesut Demir ile korucu Müslüm Yaldız gözyaşlarıyla uğurlandı.

Haberin Devamı

Elazığ’da şehit olanlar dün Elazığ Havalimanı’nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Şehit polis memuru Yusuf Kenan Mutlu Malatya’da toprağa verildi. Vatandaşların “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganını attığı törende, şehit yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Evli olan Mutlu’nun 3 çocuğu vardı.

Şehit polis Elvan Özbay ise memleketi Kütahya’dan uğurlandı. Baba Ahmet İrfan Özbay, polis olan iki oğlundan Necati Özbay’ı 10 yıl kadar önce görev yaptığı Eskişehir’de geçirdiği rahatsızlık sonucunda kaybettiğini, diğer oğlu Elvan Özbay’ın da Elazığ’da şehit düştüğünü belirterek “İki oğlum da polisti, ikisini de kaybettim. Şehit oğlumun da iki oğlu var, iki torunumu da bu vatan için polis yapacağım” diye konuştu.

TERÖRE LANET ETTİLER
Bitlis şehidi Jandarma Uzman Çavuş Adem Özen’in cenazesi Gaziantep’te defnedildi. Şehidin annesi Asiye Özen, oğlunun tabutunun getirilişi sırasında FETÖ’ye lanet okudu. Anne Özen’i, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik teselli etti. Camide toplanan vatandaşlar da “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Evli ve bir kız çocuğu babası olan 28 yaşındaki Adem Özen’in 8 yıllık asker olduğu öğrenildi.

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Talha Musap Salçuk, Van’ın Çatak ilçesinde toprağa verildi. Şehidin annesi Zeri, babası İskan Salçuk ve kardeşleri gözyaşlarını tutamadı. Tören öncesi, terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. Defin sonunda oğlunun fotoğrafı ve tabutuna sarılı Türk bayrağını öperek alan baba Salçuk, Vali İbrahim Taşyapan ve yakınları tarafından teselli edildi.

Uzman Onbaşı Mesut Demir’in cenazesi Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Dedeler Mahallesi’nde toprağa verildi. Bekar olan Demir’in Soma’da iki yıllık Meslek Yüksekokulu’nu bitirdiği, iş bulamayınca askere gittiği ardından da 6 aydır uzman onbaşı olarak Bitlis’te Jandarma Özel Harekat Taburu’nda görev yaptığı bildirildi.

Şehit köy korucusu Müslüm Yaldız da Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyünde toprağa verildi. Terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, tekbir getirdi. Yaldız, 1 yıllık evliydi ve 1 ay önce baba olmuştu. 

BİTLİS’te şehit olan Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt ve Elazığ’da şehit olan polis memuru Serhat Öztürk için Ankara Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yanı sıra siyasiler ve vatandaşlar katıldı. Törene 2 çocuğu ve üsteğmen olan eşi Ömer Bozkurt’un üniformasını giyerek katılan acılı şehit eşi Handan Bozkurt’un “Bayrakları, bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, uğruna ölen varsa vatandır” diyerek gözyaşı dökmesi, törene katılanlara duygusal anlar yaşattı. Evli ve 1 çocuk babası polis memuru Serhat Öztürk’ün ise  bir süre önce kan kanserini yendiği öğrenildi. Ankaralı şehit polis Serhat Öztürk’ün babası Cafer Öztürk, “Elazığ bana bıraktığın bu hatırayı hiç unutmayacağım” diyerek gözyaşı döktü.

UĞURLANDIĞI GÜN OĞLU OLDU
İSTANBUL Sarayburnu’nda önceki gün meydana gelen deniz kazasında şehit olan Astsubay Yavuz Gökhan Şahin için Çanakkale Şehitler Camisi’nde tören düzenlendi. Şahin’in naaşı, Esenler Mahallesi’nde bulunan Hastanebayırı Şehitliği’ne defnedildi. Bu arada şehit astsubayın hamile eşi Ebru Şahin önceki gün, eşi ve diğer 2 şehit için GATA’da düzenlenen törene tekerlekli sandalyede katılmıştı. Şahin dün ise bir bebek dünyaya getirdi. Bebeğe şehit babasının adı olan Aziz Gökhan Şahin ismi konuldu. Şehit babası Muharrem Şahin, torununun önceki gün saat 15.00 civarında GATA’da dünyaya geldiğini söyledi.

Şehit Üsteğmen Ali Rıza Yücel, memleketi Karaman’ın Başyayla ilçesine bağlı Büyükkarapınar köyünde toprağa verildi.

Şehit Er Sinan Göktaş için İzmir’in Karşıyaka ilçesinin Bostanlı Semti’ndeki Beşikçioğlu Camisi’nde tören düzenlendi. Şehit Göktaş’ın 9 kardeşi ve annesi ayakta durmakta güçlük çekti.

Sarayburnu’da 3 asker şehit olmuştu. Yaralılardan Uzman Çavuş Bülent Demirkaya ise dün saat 06.00 sıralarında hayatını kaybetti. Şehit asker için Haydarpaşa Gülhane Tıp Akademisi’nde tören düzenlendi. Şehidin eşi Çiğdem Demirkaya törene 48 günlük bebeği ile Alpaslan ile geldi. Demirkaya’nın cenazesi dün memleketi Ordu’ya götürüldü.

TAYİN İSTEMİŞTİ ŞEHİT OLDU
VAN’da PKK’lı teröristler tarafından çarşamba gecesi PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla 2 Nisan Polis Merkezi ve Polisevi’ne düzenlediği, 1 polisle 2 sivilin yaşamını yitirdiği saldırıda yaralananlardan polis memuru Muhammet Acar da tedavi gördüğü hastanede dün şehit oldu. Şehit Polis Memuru Acar’ı önceki gün Van’a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ziyaret etmişti. Polis Muhammet Acar bu ziyarette Bakan Ala’dan memleketi Eskişehir’e tayin olmak istediğini söylemişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!