Şehit er Yunus Kaymak'ın cenazesi Çarşamba Havalimanı'na getirildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit er Yunus Kaymakın cenazesi Çarşamba Havalimanına getirildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 15:06

Şehit er Yunus Kaymak'ın cenazesi Çarşamba Havalimanı'na getirildi

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) - MARDİN'de askeri zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Piyade Er Yunus Kaymak'ın naaşı memleketi Ordu'nun Akkuş İlçesi'ne gönderilmek üzere Samsun'a getirildi. Çarşamba Havalimanı'nda oğlunu karşılayan anne Şehri Kaymak, "Oğlum, Yunus'um sen böyle mi gelecektin kuzum" diyerek gözyaşı döktü.
Mardin'de askeri zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan 20 yaşındaki bekar Piyade Er Yunus Kaymak'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi memleketi Ordu'nun Akkuş İlçesi'ne gönderilmek üzere Samsun Çarşamba Havalimanı'a askeri uçak ile getirildi. Buradaki karşılama törenine Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ve Mehmet Ali Karatekeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehidin kardeşleri ve yakınları, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.
Karşılamada şehidin annesi Şehri Kaymak ve babası Cemil Kaymak ayakta durmakta güçlük çekti. Yakınlarının ve askeri personelin omuzlarında oğlunun tabutuna bakan anne Şehri Kaymak, "Oğlum, Yunus'um sen böylemi gelecektin kuzum" diyerek gözyaşı döktü.
Şehidin yakınları cenazenin uçaktan indirilmesinin ardından tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit  Piyade Er Yunus Kaymak'ın cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak törenin yapılacağı Ordu'nun Akkuş İlçesi'ne götürüldü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!