Şehit Emniyet Müdürü'nü, 13 yaşındaki oğlu gözyaşlarıyla uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Emniyet Müdürünü, 13 yaşındaki oğlu gözyaşlarıyla uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 14:29

Şehit Emniyet Müdürü'nü, 13 yaşındaki oğlu gözyaşlarıyla uğurladı

Haberin Devamı

Eraydın AYTEKİN- Gökhan CEYLAN- Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)- ANKARA Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na darbe girişimcileri tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit düşen 47 yaşındaki 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin'in cenazesi, memleketi Sivas'ta gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin 13 yaşındaki oğlu Furkan, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu.
Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yönelik uçakla yapılan bombalı saldırısı sonucu şehit olan 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin'in cenazesi Ankara'da yapılan törenin ardından dün karayolu ile memleketi Sivas'a getirildi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna konulan cenaze, bugün öğlen saatlerinde alındı. Konvoy eşliğinde Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan baba evine getirilerek helallik alındı. Cenaze daha sonra kent meydanında bulunan Kale Camisi'nin avlusuna getirildi.
OĞLUNUN GÖZYAŞLARI
Şehit emniyet müdürünün cenazesinin araçtan indirilmesi sırasında özel harekat polisi beresi takan oğlu Furkan asker selamı ile karşıladı. Babasının cenazesinin peşinden giden Furkan, gözyaşlarına hakim olamadı. Gözlerinden yaşlar süzülen şehit oğlunu polisler ile yakınları teskin etmeye çalıştı. Buruciye ve Şifaiye medreselerinin de bulunduğu alanın avlusuna konulan tabutun başında şehidin babası 80 yaşındaki Hami Ertekin, şehidin eşi 44 yaşındaki Şerife ile kızı 20 yaşındaki Rumeysa ve oğlu Furkan tabutun başında bekledi. Şehit eşi, üzgün olan oğlunu teskin etmeye çalıştı. Sıcak nedeniyle de fenalık geçiren baba Hami Ertekin'e sağlık ekipleri müdahale etti.
20 BİN KİŞİ KATILDI
Kent meydanında öğlen namazı sonrası İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından kıldırılan cenaze namazına Sivas Valisi Davut Gül, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun ve Habib Soluk, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, il protokolü, şehidin yakınları, polis teşkilatı ile yaklaşık 20 bin dolayında vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit emniyet müdürü Münir Murat Ertekin'in cenazesi meslektaşlarının omuzunda cenaze aracına taşındı. Cenaze daha sonra Yukarı Tekke Mezarlığı içerisinde yer alan Polis Şehitliği'ne götürülerek burada dualar eşliğinde defnedildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!