Şehit çavuş Ensari Soner'in ismi okula verildi 

Güncelleme Tarihi:

Şehit çavuş Ensari Sonerin ismi okula verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 18:19

Şehit çavuş Ensari Soner'in ismi okula verildi 

Haberin Devamı

Barbaros KUL/ERCİŞ(Van),(DHA)-EDİRNE Uzunköprü Topçu Alayı'nda tank çavuşu olarak görev yapan ve Haziran 2000'de geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Ercişli çavuş Ensari Soner'in ismi memleketi Van'ın Erciş İlçesi'nde bir okula verildi.  

Edirne'de vatani görevini yaparken yapılan tatbikatta geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Erciş İlçesi Çelebibağı Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan  Ensari Soner'in ismi törenle okula verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Sultan Selahaddin Eyyübi Cami İmamı Adnan Kayrin, Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Törende konuşan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, şehitlere minnet borçlu olduklarını söyleyerek, şöyle konuştu: "Şehitlerimize verdiğimiz önemi sadece törenlerde yaptığımız konuşmalarda değil onların adını yaşatmak için de sürekli çalışmalar yürütüyoruz. Ben bu ilçede göreve başladıktan sonra ilçemizde 12 şehit verdik. Bunun dışında 90'lı yıllarda da şehit verdiğimiz evlatlarımızın isimlerini okullarımıza, kütüphanelerimize, park ve bahçelerimize vererek yaşatmaya çalışıyoruz. Bugün okulumuza 2000 yılında şehadet şerbetini içen şehit Ensari Soner'in ismini vererek yüreğimizde ebediyete kadar yaşatacağız. Devletimizin bekası için geçmişimizin ve kahramanlıklarının ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Bütün bu yaptıklarımız, bu bilincin farkında olduğumuzun göstergesidir. Bizler elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Her zaman ailelerimizin yanındayız. Hep birlikte ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozacağız." 
Şehit Çavuş Ensari Soner'in babası Adnan Soner ise, oğlunun isminin okula verilmesinde son derece mutlu olduğunu belirterek, "Bir evladımı bu vatan için şehit verdim. Bir oğlum daha olsaydı tereddüt etmeden yine gönderirdim. Bu vatan bizim. Oğlumun şehitliğinden gurur duyuyorum. Anlım açık başım dik. Bu vatan bizim için var, bizde vatan için varız." dedi. Törene, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar'ın yanısıra 108 Topçu Alay Komutanı Albay Kamil Tumba, kurum amirleri, şehit ailesi, öğrenciler ve davetliler katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!