Şehit astsubayı, Kırşehir’de 5 bin kişi uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Şehit astsubayı, Kırşehir’de 5 bin kişi uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 16:07

Hakkari’nin Çukurca’da teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek bugün memleketi Kırşehir’de 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Ankara Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu’ndan 2012 yılında mezun olarak göreve başlayan şehit 24 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek, 2 yıl Sinop’ta görev yaptıktan sonra Hakkari Çukurca’da göreve başladı. Ankara’ya tayini çıkan ve dün sabah son görevine çıktığı belirtilen Astsubay Mustafa Gevrek’in teröristlerce Hakkari’de teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmeleri şehit düştü. Cenazesi Hakkari’den uçakla Kayseri’ye, oradan da helikopterle Kırşehir’e getirilen şehit Astsubay Mustafa Gevrek cenazesi bugün önce Aşıkpaşa Mahallesi’ndeki baba evinde ve ardından Cacabey Meydanı’na götürüldü.

Düzenlenen törende şehit Astsubay Mustafa Gevrek’in, nikah kıydığı ve ağustos ayında düğün yapmaya hazırlandığı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi KETEM biriminde hemşire eşi Tansu Yılmaz Gevrek, annesi Bahtıgül, babası Hasan Gevrek ve yakınları tabutunun başında gözyaşı döktü. Şehidin nikahlı eşi Tansu Yılmaz Gevrek, "Beni bırakıp nereye gidiyorsun? Seni bir kez daha göremedim" dedi.

Meydandaki cenaze törenine yaklaşık 5 bin kişi ile birlikte Vali Necati Şentürk, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti yöneticileri, kaymakamlar; resmi dairelerin müdürleri, dernek ve oda başkanları ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı. İl Müftüsü Mehmet Şahin’in cenaze namazını kaldırmasının ardından cemaatten helallik istendi.

Şehit Astsubay Mustafa Gevrek’in cenazesi daha sonra şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehit astsubayı, Kırşehir’de 5 bin kişi uğurladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!