Şehit Astsubay Ömer Halisdemir adına Bor'da park

Güncelleme Tarihi:

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir adına Borda park
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 14:38

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir adına Bor'da park

Haberin Devamı

Ali KADI/BOR (Niğde), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in doğum yeri olan Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Beldesi'ne adını taşıyan ve içerisinde şehitler anıtı da olacak park yaptırıyor.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Partili İbrahim Karaosmanoğlu'nun talimatıyla belediye yetkilileri bir süre önce beldeye gelerek incelemelerde bulunduktan sonra park için çalışmalar başladı. İçerisinde şehitler anıtı, otoparkı, çocuk oyun alanı ve fitnes alanının da olacağı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı'nın yapım çalışmalarını şehidin ağabeyi Doğan Halisdemir ile birlikte  yerinde inceleyen Çukurkuyu Belediye Başkanı AK Partili İleri Koçak, parkın 8 bin metrekarelik geniş bir alana yapıldığını ifade ederek şunları söyledi:
"İçerisinde bir anıt, 35 metre yüksekliğinde bayrak direği, ay yıldız şeklinde aydınlatmalar olacak. Çocuk parkı, kadınlarımızın, insanlarımızın spor yapabileceği alanlar ve otopark olacak. Tamamen Ömer Halisdemir adına yapılmış ve ona göre projelendirilmiş park olacak. İnşallah burası 25 gün içerisinde tamamlanacak. Kasabamız güzel bir parka Ömer kardeşimde güzel bir hatıraya sahip olacak. İçerisinde sanatsal özelliği olan çok güzel bir anıt olacak. Süs bitkileriyle birlikte yaklaşık 2 bin civarında ağaçlandırma yapılacak."
Parkın yapımında çalışan işçiler ise değişik duygular içerisinde olduklarını söyledi. İşçilerden Özgür Okan, "Şehidin parkını yapacağımızı buraya gelirken öğrendim. Çok değişik duygular içerisindeyim. Keşke ailesinin eşinin, çocuklarının yanında olsaydı şehidimiz, ben de burada çalışmasaydım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!