Şehit anneleri ve gazi eşleri aşure ikram etti

Güncelleme Tarihi:

Şehit anneleri ve gazi eşleri aşure ikram etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 11:36

Şehit anneleri ve gazi eşleri aşure ikram etti

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi Muharrem ayı nedeniyle Aşure Günü düzenledi. Şehit anneleri ve gazi eşleri tarafından hazırlanan aşure ve yemek şehitler anısına dernek binasına gelenlere ikram edildi.
Programa, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan’ın eşi Ayşegül Arslan, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Başkanı Turhan Haydar, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural,   Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, Gençlik Merkezi Müdürü Sezai Arslan, İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın eşi Makbule Yıldırım, Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Emin Erkoç, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Dernek Başkanı Rıfat Öcal programda yaptığı konuşmada, “Dernek olarak organize ettiğimiz Muharrem Ayı Aşure Günü’nde Kerbela şehitlerimizi anıyoruz. Bu vesile ile de yüce devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna şahadet mertebesine ulaşmış tüm şehitlerimizi ve hakkın rahmetine kavuşan gazilerimizi de rahmetle anıyoruz” dedi.
Vali Yardımcısı Ayhan Özkan’da konuşmasında, “Kerbela şehitlerini anma vesilesiyle Aşure Günü’nde, tüm şehitlerimize minnet duygularımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak amacıyla gayret eden dernek yetkililerimizi de bu vesile ile tebrik ediyoruz. Allah dualarımızı kabul eylesin” dedi.
Programda İl Vaizi Tahir Kıymaz tarafından Kuran-ı Kerim okundu, verilen yemek ve aşurenin duası yapıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!