Şehit Aktaş’ın İsmi Parka Verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit Aktaş’ın İsmi Parka Verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 11:34

ŞEHİT ASKER ORHAN AKTAŞ'IN ADI DENİZLİ'DE PARKA VERİLDİ

Denizli’nin Pamukkale Belediyesi, 24 Mayıs 1999’da Kütahya’da vatani görevini yaparken şehit olan Orhan Aktaş’ın ismini parka verdi.
Pamukkale Belediyesi Başkan Hüseyin Gürlesin, meclisin aldığı kararı uygulamaya geçirerek Deliktaş Mahallesi’ne yaptırılan Parka şehit Orhan Aktaş ismini verdi. Başkan Gürlesin, Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, şehidin babası Ali, annesi Ayşe ve kardeşi Özlem’le, Asri Mezarlığa giderek şehit Aktaş’ın mezarını ziyaret ederek dua etti. Ardından Deliktaş Mahallesi’ndeki söz konusu parka geçildi. Başkan Gürlesin burada yaptığı açıklamada, Pamukkale Belediyesi meclisinin şehidin isminin bir parka verilmesi şeklinde karar aldığını anımsatarak, ‘’Bugünde o kararı yerine getiriyoruz. Şehitlerimiz bizim için çok önemlidir. Keşke şehit olmasaydı da biz bunu bu şekilde yapmasaydık. Şehitlik mertebesi herkese nasip olmaz. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Bizde burada sizin acınızı bir nebze olsun paylaşmak adına böyle bir hizmet sunalım istedik. Meclisin aldığı bir karar var ve bu kararın hayata geçmesi gerekiyordu. Sadece göstermelik olmaması gerekiyordu. Ben bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor yakınlarına sabırlar versin diyorum. Bizlerde şehidimizin isminin ölümsüzleşmesine vesile olabildiysek ne mutlu. İnşallah ismi burada yaşayacak. Mekanı cennet olsun. Bizler bu makama oturmaya gelmedik. Her nerede bir acı varsa onların acısını paylaşacağız. Daha önce girişimlerde bulunulmuş ancak Orhan Aktaş ismini yaşatmak bizlere nasip oldu. Ne mutlu bizlere’’ dedi.
Şehit yakınları da Başkan Gürlesin’in duyarlı davranışından dolayı teşekkürlerini ifade etti. Ardından şehit Aktaş’ın babası Ali, annesi Ayşe ve kardeşi Özlem adına 3 fidan, parkta toprakla buluşturuldu. Başkan Gürlesin ve Kaymakam Beyru aile üyelerinin diktiği fidanlara can suyu verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!