Şehit ailesinin en acı bayramı

Güncelleme Tarihi:

Şehit ailesinin en acı bayramı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 14:00

Şehit ailesinin en acı bayramı

Haberin Devamı

Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/TURHAL (Tokat), (DHA)- TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin sürdürdüğü Fırat Kalkanı Operasyonu'nda geçen cuma günü Suriye'nin Rai bölgesinin güneyindeki Tell El Hava Köyü yakınlarında IŞİD militanlarının roketle saldırdığı tankta şehit olan 3 askerden Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki Halil Gedik'in Tokat'ın Turhal İlçesi'nde yaşayan ailesi, Kurban Bayramı'nı gözyaşlarıyla geçiriyor. Aile, çocuklarının cenazesinin gönderilmesini bekliyor.
Turhal'ın Varvara Mahallesi'nde yaşayan Melahat- Nihat Gedik çiftinin 4 çocuğundan tek erkek olan şehit Uzman Çavuş Halil Gedik ve diğer iki şehidin cenazelerinin Tell El Hava Köyü'nden önce Gaziantep'e getirildikleri, daha sonra otopsi işlemleri için İstanbul'a gönderdikleri belirlendi.
C
enazelerin teşhisi için çalışma yapıldığı öğrenilirken, Gedik çifti ise acılı bekleyişini sürdürüyor. Üç gündür oğullarının cenazesini bekleyen aile, bayramın ilk gününde evlerinde taziyeleri kabul etti.
Turhal Kaymakam Vekili Bayram Sağır ve yakınları eve giderek burada aileye başsağlığı diledi. Evin önünde kurulan çadırda bekleyişini sürdüren acılı baba Nihat Gedik, "Vatan sağ olsun, Allah'tan gelene katlanacağız" dedi. Oğlunun en son Ramazan Bayramı'nda Turhal'a geldiğini söyleyen baba Gedik, "Altı gün önce de telefonla görüştük. 'Sıkıntı yok, altı gün oldu buraya geleli. Ggörevimi yapacağım' dedi" diye konuştu. Bu arada otopsi işlemlerinin bir kaç gün daha sürebileceği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!