Şehit ailesi ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit ailesi ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 16:34

Şehit ailesi ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi

Haberin Devamı

İZMİR'de düzenlenen törenle, Cumhurbaşkanlığı'nca 19 şehit ailesi ve 3 gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası takdim edildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile şehit aileleri ve gaziler katıldı. Törende, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, şehitler ve gaziler hakkında hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi. Törende konuşan Vali Ayyıldız, İslam'da peygamberlikten sonra insanoğlunun ulaşabileceği en yüce mertebenin şehitlik makamı olduğunu söyledi. Ayyıldız, bölücü terör örgütünün hain tuzaklarına, 15 Temmuz gibi ihanet girişimlerine ve diğer yapılmak istenenlere rağmen milletin devletiyle bütünleşerek yoluna devam ettiğini dile getirdi. Bu coğrafyanın kutsal olduğunu bildiklerini belirten Ayyıldız, "Türkiye'yi terör örgütleri, terör eylemleri ve teröristlerle terbiye edeceğini sananlar beyhude uğraşıyor. Türk milleti şehitliğin en yüce mertebe olduğuna inanan bir millet, bu yolda da kendisini ispat eden bir millettir. Vatan topraklarına emanet ettiğimiz her şehidimiz, devlet ve millet olarak varlığımız ve birliğimizin mührü, kilididir" dedi.  

Ayyıldız'ın konuşmasının ardından törene katılan protokol üyeleri,  şehit aileleri ve gazilere Cumhurbaşkanlığınca gönderilen Devlet Övünç Madalyalarını verdi. 2015 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, evinden otomobille birliğine giderken bölücü terör örgütü üyelerinin düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu'nun madalyası, Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Aydın Şirin tarafından, şehidin 2.5 yaşındaki oğlu Utku Baran Topçuoğlu'na verildi. Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2015'te teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan özel harekat polisi Atilla Güneş'in madalyasını ise askeri okul öğrencisi olan oğlu Alperen Güneş aldı.   

Yakınlarının övünç madalyalarını alan şehit yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.   

Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.   

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!