Şehit ailelerine ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Şehit ailelerine ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 15:06

Şehit ailelerine ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti

Haberin Devamı

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde şehit aileleri ve gazilere ücretsiz hizmet veren 15 Temmuz Şehitler Kliniği'ni ziyaret ederek bu kliniğin örnek bir proje olduğunu söyledi.
Sivas Valisi Davut Gül, 3 ay önce CÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde açılan ve şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerine ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti veren 15 Temmuz Şehitleri Kliniği'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Gül, klinikte yürütülen çalışmaları inceleyerek, CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İhsan Hubbezoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Klinikteki şehit aileleri ve gazilerle de sohbet eden Vali Gül daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bu kliniğin örnek bir proje olduğunu ifade eden Vali Gül, şöyle dedi:
"İlimizdeki bütün şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yakınları kaymakamlıklar tarafından ilçelerden buraya getiriliyor. Burada herhangi bir sırada beklemeden, diğer hastaların tedavi sürecine tabi olmadan kendilerine özel poliklinikte tedavi görüyorlar. Tedavi görürken aynı zamanda dinlenebilecekleri yerleri de üniversite hastanemiz ayarladı. Daha sonra da öğleden sonra yemeklerini yiyerek tekrardan ilçelerine, köylerine kadar bırakılıyorlar. Bir daha gelmeleri gerektiğinde yine aynı süreç devam ediyor. Ben şehit ailelerimize, gazilerimize ve gazi yakınlarımıza bu hizmeti sunan başta rektörümüz ve dekanımız olmak üzere üniversitenin her kademesindeki görevlilerine teşekkür ediyorum. Örnek bir proje, Türkiye'de gerçekten parmakla gösterilen sosyal sorumluluk projelerinden biri. İnşallah bu artarak devam edecek. Şehit ve gazi ailelerimize ne yaparsak bunların hakkını ödeyemeyiz. Böyle bir hizmeti vermekte Sivas'a nasip olduğu için çok mutlu oldum."
Sivas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı ise yapılan hizmetler dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!