Şehit aileleri ve gazilere iftar buluşması

Güncelleme Tarihi:

Şehit aileleri ve gazilere iftar buluşması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2018 10:00

Şehit aileleri ve gazilere iftar buluşması

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT'ta Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 179'uncu yılı etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi.

Çolaklı Jandarma Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda düzenlenen iftar yemeğine Kaymakam Mustafa Yiğit, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Dalak, Çolaklı Jandarma Özel Eğitim Merkezi Komutanı Albay Enver Sungur, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Muharrem Kurtoğlu şehit aileleriyle gaziler ve yakınları katıldı. Protokol mensuplarının ayrı ayrı masalarda şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla birlikte oturduğu iftarda Müftü Mustafa Atilla tarafından dua okundu.

Kaymakam Mustafa Yiğit, iftar vesilesiyle şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla birlikte olmaktan memnun olduğunu belirterek, "Bizim bütün meselemiz vatandır. Bin yıldır vatan edindiğimiz bu topraklarda nicelerinin gözleri var, nice yabancı devletin bölgemizde projeleri var. Ama biz bin yıldır bu toprakları nasıl vatan edinmişsek, bundan sonra da vatan kılmaya devam edeceğiz" dedi.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmaktan onur duyduğunu kaydetti.

Çolaklı Özel Eğitim Merkezi Komutanı Albay Enver Sungur da şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla 4 yıldır iftarlarda bir araya geldiklerini aktarırken, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için, en kıymetli varlığı olan canları ve kanlarını feda eden şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'her zaman yurt, ulus ve cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı, tevazu ve feragat örneği bir kanun ordusu' olarak nitelendirdiği jandarma 179 yıldır halkının hizmetindedir ve bundan sonra da olmaya devam edecektir" diye konuştu.

İftar yemeğinin ardından protokol üyeleriyle şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla sohbet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!