Şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu

Güncelleme Tarihi:

Şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 15:46

Şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu

Haberin Devamı

MANİSA'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında il genelindeki şehit aileleri ve gaziler düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Manisa Valiliği'nin evsahipliğinde, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda şehit aileleri ve gazilerin onuruna Anemon Otel'de yemek verildi. Otelin havuz başında düzenlenen yemeğe Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit ve gazi aileleri katıldı. Vali Güvençer ve davetliler, yemek öncesinde otelin girişindeki, "15 Temmuz" konulu fotoğraf sergisini gezip,  o geceyi anlatan fotoğrafları ilgiyle inceledi. Yemekte konuşan Vali Güvençer, 15 Temmuz'un asla unutulmaması gerektiğini dile getirip, "15 Temmuz'da bu millet, dünyaya öylesine bir ses verdi ki, biz unutsak bile dersini alanlar, bir daha asla bu sesin, bu sözün kendilerine ifade  ettiklerini unutmayacaklar. Unutanlara da bu millet her zaman hatırlatma gücüne sahip olacaktır. 15 Temmuz gecesi, kastedilen doğrudan doğruya milletin iradesi ve aklıdır. Ancak şu bir gerçektir ki akılsızlar ve iradesizler vesayet altına alınır. Türk milletini de öyle zannettiler. Bu milletin aklını esir ederek, hür iradesini ortadan kaldırarak, vesayet altına almaya teşebbüs ettiler. Beceremeyeceklerdi, becerilemezdi ve öyle de oldu" diye konuştu.

Yemekte 15 Temmuz şehitleri için dualar okundu. Duaların okunmasının ardından Vali Güvençer, masaları tek tek gezerek şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!