Şehirler müzesi kurulsun önerisi

Güncelleme Tarihi:

Şehirler müzesi kurulsun önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 00:00

Ankara Kulübü Başkanı Metin Özaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürüttüğü Uygarlıklar Müzesi projesinin yanı sıra Ankara’da, Türkiye’deki bütün şehirlerin bir parçasının bulunduğu bir şehirler müzesi oluşturulmasını önerdi.

Ankara’nın başkent oluşunun 87. yıldönümü Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde ‘Başkent Ankara Gecesi’ adlı etkinlik ile kutlandı. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Ankara Kulübü Derneği ve Ankaralılar Vakfı’nın birlikte organize ettiği törenin düzenlendiği salonu hınca hınç dolduran Ankaralılar keyifli dakikalar yaşadı.

Vitrin başkenttir

Gecede konuşma yapan Ankaralılar Vakfı Halil Şıvgın, Ankara’nın başkent olduğu 13 Ekim’de ve Atatürk’ün Ankara’ya geldiği 27 Aralık’ta neler yaşandığını, seğmenlerin Ata’yı karşılamasını etkileyici bir dille anlattı.

Ankara Hürriyet’e özel açıklamalarda bulunan Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özaslan ise şunları söyledi:
“Bir ülkenin vitrini başkentidir. Ülkenin en güzel değerleri başkentte sergilenmelidir. Fakat Ankara bu noktada çok zayıf. Cumhuriyetimiz 100. yılına yaklaşırken Ankara’yı da dünya başkentleri seviyesine çıkarmalıyız. Bunun için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürüttüğü Uygarlıklar Müzesi projesinin yanı sıra, Türkiye’deki bütün şehirlerin bir parçasının bulunduğu bir şehirler müzesi oluşturulabilir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!