Şehirder, 4-6 Yaş Çocuk Akademisi Açıyor

Güncelleme Tarihi:

Şehirder, 4-6 Yaş Çocuk Akademisi Açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2015 16:27

ŞEHİRDER

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) 4-6 yaş grubu için “olgunlaşma ve akademik” eğitim programlarının yürütüleceği “Çocuk Akademisi” açıyor.
Konuyla ilgili ŞEHİRDER yönetimi kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir basın açıklaması yaptı.
Okul öncesi eğitimin, bireyin toplam eğitim hayatının en önemli safhası olduğunu vurgulayan ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, “4-6 yaş grubu için Erzurum’da ilk olacak akademi düzeyinde eğitim programlarında, bu programlara katılan çocukların yaşıtlarından daha olgun, sorumluluk sahibi, soyut düşünebilen ve bilgiyi içselleştirmiş bireyler olması hedeflenmektedir.” dedi.
Daha sonra çocuk akademisi hakkında bilgi veren Ertaş, şunları söyledi:
GELENEKSEL SOKAK OYUNLARI İÇİN ANADOLU SOKAĞI KURDUK
Toplam 850 metrekarelik tek kat düz zemin üzerinde eğitim faaliyetini sürdürecek olan akademide bir “Anadolu Sokağı” kurduk. Anadolu’nun kadim sokaklarını görsel olarak akademimize taşıyarak sokakta çocukların geleneksel sokak oyunlarını oynamalarını sağlayacağız. Bu oyunlar eğitimin bir parçası olacak. Bu oyunlarda çocuk kurallara uymayı, paylaşmayı, kazanmayı, kaybetmeyi öğrenecek, sosyalleşip zihinsel ve bedensel gelişimini sağlayacak.
KURAN’I EZBERLETMEK DEĞİL, İÇSELLEŞTİRMEK İSTİYORUZ
Kuran eğitimi sadece Kuran ezberletmekle olmaz, sevdirmek lâzım. Yapacağımız programlarla Kuran bilgisini çocuğun ruh dünyasına uygun bir biçimde verip vahiy bilgisini, Kuran ahlâkını içselleştirmesini sağlayacağız. Bu doğrultuda Türk kültür ve irfanı ile biçimlenecek çocuklar. Ciddi bir adab-ı muaşeret eğitimi alacaklar. Bunun için diyanetle görüşmelerimiz oldu. Kuran eğitmenlerimiz haftalık hizmet içi eğitim seminerlerimize katılarak uzmanlardan yıl boyunca çocuk psikolojisi eğitimi alacaklar.
ÇOCUKLAR, MANTIK VE ANALİTİK DÜŞÜNCE EGZERSİZLERİYLE SOYUT DÜŞÜNEBİLECEK
Çocuk Akademimizde tamamen Türk İslam geleneğinin değerleriyle biçimlenmiş metinler, masallar, hikâyeler, mesneviler üzerinden çocuklara aktif “Dinleme, muhakeme etme ve kendini ifade etme” dersleri verilecek. Derslerimizde Batı kültürünü işleyen masallar, kahramanlar, metinler kullanılmayacak. Akademi içerisinde hiçbir şekilde Batı’nın ürettiği çocuk kahramanlarının resimleri olmayacak. Çocukların aktif dinleme sürelerini 3-5 dakikadan en az 20 dakikaya çıkarmak istiyoruz. Bu doğrultuda dinleyip ifade etmeye yönelik meddah, ortaoyunu, Karagöz ve Hacivat oyunlarından yararlanacağız. Çocuk bizzat bu oyunların kahramanı olacak, çocuğun ifade gücü gelişecek. Kısacası akademimizde çocuklar, geleneksel metinler ve kahramanlar üzerinden drama ve mantık dersleri almış olacak.
Akademide dersler akademi içerisindeki Anadolu sokağında, çocuğun kendi sınıfında, 150 metrekarelik oyun sahasında, bilişim, müzik, masal ve zekâ oyunları sınıfında devam edecek. Bir akademinin süresi 10 ay olup Eylül’de başlayıp Ağustos’ta tamamlanacak.
ÇOCUK AKADEMİSİ, ANA BABA OKULU İLE DESTEKLENECEK
Eğittiğimiz çocukların evde yahut akademi dışında farklı uyarıcıların tesirinde kalmaması, eğitimin çocuğun tüm hayatını kuşatıcı olması için akademiye devam edecek çocukların anne ve babalarına yönelik “çocuk gelişimi”yle ilgili aylık seminerler düzenlenecek. Bu seminerlere velinin katılımını zorunlu tutacağız. Velisi akademiye devam etmeyen öğrencinin kaydını sileceğiz.
Tam gün ve yarım gün olmak üzere alternatifli programımızda Matematik, Fen, İngilizce, Türk musikisi dersleri de verilecek. İngilizce derslerini yabancı eğitmenler verecek.
Sağlık birimi ve bir hemşirenin de olacağı Şehirder 4-6 Yaş Çocuk Akademisi’nin müdireliğine uzun yıllar okul öncesi eğitim kurumlarında kurucu ve idarecilik yapmış olan Nurdan Efe getirildi.
İlk duyulduğu andan itibaren halkın yoğun ilgisini çeken çocuk akademimiz 20 Ağustos’tan itibaren kayıt almaya başlayacağız. Çocuk akademimiz Gez Camisi’nin hemen yanındaki binada hizmet verecek. ŞEHİRDER olarak böyle büyük bir projeyi başlatmış olmaktan dolayı mutluyuz. Velilerimiz şimdiden bilgi@sehirder.org adresinden ve derneğimizin facebook adreslerinden çocukları için ön kayıt başvurularını yapabilir, akademiyle ilgili sorularını sorabilirler. Yoğun talep olması durumunda öğrencileri çocuk ve veli mülakatıyla kabul edeceğiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!