Şehirde sahil havası

Tatil özlemini biraz olsun azaltmak elinizde. Doğru yerde, doğru kıyafetleri giyerek, tatil modumuzu ve güneyin havasını şehirlere ve ofislere getirebilirsiniz. Peki ama nasıl?

Haberin Devamı

Şehirli erkek için kıyafet tasarlayan tasarımcılar, özgürlüğünden ödün vermeden, rahatlığını ön planda tutan, günlük şehir ve ofis kıyafetlerini, tatil kaçamaklarında ve haftasonunda da giyecek bir erkek hayal ederler. Ancak gerçeklere bakalım: Yaz geldi ve çoğumuz bu yakıcı mevsimi ofislerin içinde, şehir hayatının rutini içinde tatili bekleyerek geçireceğiz. Peki tatildeki görüntünüzü şehire taşımak istersek eğer bu yazlık havayı çok ciddi olmayan ofislerinize veya günlük şehir hayatınıza nasıl yansıtırız? Beş adımda stili yakalayın:

1) Astarsız, spor, vatkasız tek ceketler alın. Terletmeyen çok hafif, kullanışlı ceketlerden, Piere Cardin, D&G, Tween, W Collection, Network, Massimo Dutti, Que, Calvin Klein, Avva ve Beymen Club’a uğrayarak mutlaka bir tane alın. Lacivert ya da bej renk olsun ki, her kombinle ofiste de giyilebilsin.
2) Renkli koton chino pantolonları her ortamda giyin. Bu tarz şehir kıyafetlerine biraz renk verip, enteresan hale getirelim diyen, yenilik seven erkeklere de bu sene bolca renkli koton pantolonlar var. Çalışan erkekler, grinin tonları, bej ve toprak renkleri, lacivert,yeşil ve mavinin tonlarını ofislerde giyebilirler. Dockers, Fred Perry, H&M, Tommy Hilfiger, Bilstore, ADV, Fabrika, Lacoste mağazalarında istediğiniz renk, ince koton pantolonlardan bulacaksınız.
3) Koton bermudalar fark yaratır: Fakat bu sefer renkleri biraz daha parlatıyoruz ve ortaya kiremit, kırmızı, mint yeşili, sarı, hardal, saks rengi pantolonlar çıkıyor. Aniden sahil moduna geçiyoruz. Bunun için V2K, H&M, Lee, Zara, Mavi, Gap, U.S Polo, Mango He, Beymen Blender, An Original Penguin ve Jack&Jones’a renkli pantolon almaya gidiyoruz.
4) Keten gömlekler olmazsa olmaz bir yazlık parçadır. Beyaz, mavi ya da mavi-beyaz çizgili, pudra renklerinde, açık pembe, mint yeşili gibi cepli keten gömlekler her ortama uyum sağlar, terletmez, tek derdi çabuk buruşmasıdır. Tam sahil havası için kollarını dirseklere kadar kıvırın. Kısa kollu olanları da giyebilirsiniz.
5) Espadriller ve koton spor ayakkabıları herkese yakışır. Boyner’lerden Adidas, Nike, Lacoste, Converse, Vans espadril ve koton spor ayakkabılar, Beymen’den koton, renkli, bağcıklı ‘Super Ga’ lardan,  ve ‘Toms’ gibi renkli koton espadriller almayı unutmuyoruz.

Haberin Devamı

Ne yapmıyoruz?
Bu sene sıkıcı koyu renk, takım kumaşı pantolonları giymiyoruz. Varsa yoksa renkli koton pantolonları, beyaz jean ve renkli bermudaları, renkli, desenli mendilleri, renkli örgü kemerleri, çorapsız giyilen süet ve keten mokasenleri ve sırt çantası Kipling, Pug, Eastpack gibi markaları yenilik olarak şehir erkeğinin gardırobuna sokuyoruz.

Haberin Devamı

Ofiste asla giyilmemesi gerekenler

Kısa kollu Hawaii desenli, çiçekli renkli  gömlekler
Sandalet ve parmak arası terlik
Kısa şort
Çok açık yaka tişörtler
Atletler
Neon renkli, çok renkli, yazılı, çok desenli parçalar
Kapri pantolon
File örgülü ve geniş örgülü transparan dar trikolar
Fedora şapka, panama şapka
Kösele ve deri ayakkabı

Yazarın Tüm Yazıları