Şehir içi toplu taşımada KDV yüzde 8’e düşürülmeli

Güncelleme Tarihi:

Şehir içi toplu taşımada KDV yüzde 8’e düşürülmeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Dünyadaki en pahalı akaryakıtın Türkiye’de kullanıldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Dünyadaki en pahalı akaryakıtın Türkiye’de kullanıldığını ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Şoför esnafının en büyük maliyeti akaryakıt ve dünyadaki en pahalı akaryakıtı da Türk şoför esnafı kullanıyor. Bu nedenle servis araçlarında olduğu gibi şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde de KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmeli” dedi.
Mevcut uygulamanın anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu kaydeden Palandöken, Akaryakıtın pahalı olması nedeniyle hemen hemen tüm AB ülkelerinde şehir içi toplu taşımada indirimli KDV oranının uygulandığını belirterek şunları söyledi:
“Örneğin, şehir içi toplu taşımada KDV oranları Hollanda, İngiltere ve Slovakya’da yüzde 0, İsveç ve Belçika’da yüzde 6, Almanya ve Fransa’da yüzde 7, İspanya’da yüzde 8’ken ülkemizde genel oran olan yüzde 18. Bu oranın diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de indirilmesi gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!