Şehir hayatı beni yoruyor

Güncelleme Tarihi:

Şehir hayatı beni yoruyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 00:00

“Çemberimde Gül Oya” dizisiyle yıldızı parlayan, “Bıçak Sırtı” ile ününü pekiştiren Melisa Sözen, iki sezondur “Bir Bulut Olsam”ın Narin’i olarak izleyiciyle buluşuyor. Başarılı oyuncu, Mardin’de geçen günlerini ve hakkında merak edilenleri Women’s Health dergisine anlattı.

Haberin Devamı

MELİSA SÖZEN FOTOĞRAFLARI

* Kariyerine nasıl başladın? Kısaca anlatır mısın?             

- “7 Kocalı Hürmüz” müzikalinde dans ediyordum. O günlerde 14-15 yaşlarındaydım. Levent Özdilek ve Nilgün Belgün’le çalışıyordum ve onlar benim oyunculuk yapmak istediğimi biliyordu. Birlikte yer alacakları bir başka projede bana da bir dakikalık bir rol verdiler. Oyunculuğa ilk öyle başladım. Sonrası çorap söküğü gibi devam etti.

* Daha çok dizi filmlerle karşımıza çıkıyorsun. Televizyonu sinemaya tercih ettiğini söyleyebilir miyiz?  

- Hayır, kesinlikle... Ülkemizde dizi film daha çok üretildiği için bizlere daha çok fırsat ve seçenek sunuluyor... Sinema filmlerinde ise son birkaç senedir artış var. Ama dizi filmlere üvey evlat muamelesi de yapmıyorum. ıyi bir ekip ve senaryoyla çalıştığın zaman müthiş bir pratik alanı sağlıyor sana. Her hafta 90 dakikalık bir filmi ve canlandırdığın karakterin gelişimini yaşıyorsun.

* Hayalini kurduğun bir rol var mı? 

- Kafamda belirlediğim, kurduğum bir karakter yok ama kendimi geliştirip zorlayacağım bir rolde oynamayı çok isterim.

ŞEHİR HAYATI BENİ GERİYOR
 
* “Bir Bulut Olsam” dizisindeki rolünle yani Narin karakteriyle kendini bağdaştırdığın noktalar var mı?      


- Narin, Meral Abla’nın yazdığı, benim de içselleştirdiğim, kendi içimde bir yerlerde ortak paydalarımızı bulup çıkarmaya çalıştığım bir karakter. Elbette bu yüzden bana benzeyen bazı yönleri vardır. Ama aslında ikimiz çok farklı insanlarız. Her şeyden önce yaşadığımız hayatlar farklı.

* Eğlenmek için neler yaparsın?

- Uzun zamandır hep sette ve Mardin’de olduğumdan, çekimler bittikten sonra odama gidip ayaklarımı uzatıp biraz dinlenmek ve bir film koyup seyretmek yetiyor. Ya da arkadaşlarımızla buluşup biraz sohbet etmek, bir şeyler yiyip içmek. Bunun dışında İstanbul’a gelmek benim için büyük bir eğlence şu aralar. Kış aylarında genelde arkadaşlarımla sinema ve yemek gibi programlar yapıyorum. Çok da farklı şeyler yaptığım söylenemez.

* Yengeç burcu olduğunu biliyorum ve onlar genelde duygularına göre karar veren insanlardır. Bu senin için de geçerli mi?

- Duygularım hep ön plandadır ama her konuda değil elbette. Örneğin şu sıralar mantığıma “Hadi artık biraz da sen devreye gir bakalım” diyorum. Ben her zaman duygu ve hislerime güvenir, onların sesine göre karar veririm. Bazılarınca bu yanlış belki ama sonunda yine mutlu olan ben oluyorum. Önemli olan da bu sanırım.

* Kendinle barışık mısın?

- Bir yanım barışık aslında ama diğer yanımda uzlaşamadığım pek çok yön var. Kendime dair bazı şeyleri mesele ediyorum ama zamanla onların da düzene gireceğine inanıyorum. Doğadayken hep huzurlu oluyorum da şehir hayatı beni geriyor. Başkalarının benim üstümdeki baskısı veya benim adıma verdiği kararlar, beni çok mutsuz ediyor. Ama yaşım ilerledikçe kararlarımın arkasında dik durabilmeyi öğreniyorum.

Haberin Devamı

AŞKI DELİ DOLU YAŞARIM

Haberin Devamı

* Hiç aşık oldun mu ve olduğunda aşkı nasıl yaşıyorsun?

- Evet, oldum. ınsan hayatında çok kez aşık olmuyor. Dolayısıyla aşık olup onu öteki yanın gibi hissettiğinde bu yaşanacak çok güzel şeyler sunuyor insana. Nasıl yaşadığım sorusuna gelince, sanırım herkes kadar deli dolu ve bittiğinde herkes kadar üzülerek diyebilirim.

YEDİKLERİME DİKKAT ETME ZAMANIM GELDİ

* Nasıl besleniyorsun?

- Yemek yemeyi çok seviyorum ve özellikle sebze ağırlıklı besleniyorum. Eti de severim ama aslında yemesem de olur, aramam yani. Ama sebze mutlaka olmalı.

* Kilonu korumak için özel olarak yaptığın bir şey var mı?

Şehir hayatı beni yoruyor
   

- Bu tip şeyler bende yani yeni oluşmaya başladı. Eskiden hiçbir şeye dikkat etmez, çok miktarda abur cubur tüketirdim. Artık kendime yasaklar koymaya başladım. Örneğin kola içmiyor, cips yemiyorum. Ekmek de çok yok hayatımda. Sadece kahvaltıda yiyorum. Geç uyandıysam ve acelem varsa kahvaltıyı atladığım oluyordu ama son iki senedir onu da aksatmamaya çalışıyorum.

* Sporla aran nasıl?

- O kadar sıkı bir çalışma temposu içindeyim ki odama gidip dinlenmekten başka bir şey düşünemiyorum. Her gece yatarken diyorum ki “Sabah bir saat erken uyanayım da biraz egzersiz yapayım” ama maalesef sabah olup da gözümü açtığımda bundan vazgeçiyor ve biraz daha uyuyorum. Yeni bir karar aldım. Bir Pilates DVD’si, topu ve lastiği alıp öyle döneceğim Mardin’e.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!