Şehidin dedesi, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Şehidin dedesi, Kemal Kılıçdaroğlundan özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 19:32

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum’a gelerek geçen Ekim ayında Van’da şehit düşen polis memuru Yaşar Uysal’ın ailesini ikinci kez ziyaret etti. İlk ziyarette Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren şehidin dedesi Yaşar Uysal, "Torunumun acısını yaşıyorduk ve o gün siz buraya geldiğinizde kafam yerinde değildi. Size tepki gösterdim, köylü de bana tepki gösterdi. Sokağa çıkamadım. Benim okur yazarlığım yok. Kusura bakmayın" dedi.

Haberin Devamı

Şehidin dedesi, Kemal Kılıçdaroğlundan özür diledi

Van’da polisin uygulama noktasından kaçan sürücünün kamyonetle çarpması sonucu geçen Ekim ayında şehit olan 27 yaşındaki polis memuru Yaşar Uysal’ın Çorum’daki ailesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret etti. Bugün Ankara’dan karayolu ile Çorum’a gelen Kılıçdaroğlu, şehidin merkeze bağlı Güney Köyü’nde bulunan babaevine gitti. 1 Kasım seçimleri öncesinde Çorum’da yaptığı miting öncesi de aileyi ziyaret eden ve burada şehidin dedesi 80 yaşındaki Yaşar Uysal’ın, "Siz hangi yüzle buraya geliyorsunuz" tepkisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı ziyarette dede ile tekrar görüştü.

Şehidin dedesi, Kemal Kılıçdaroğlundan özür diledi

Haberin Devamı

"DEDEMİZ BANA SİTEM ETMİŞTİ"

Ziyarette konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Şehidimize başsağlığı için gelmiştik. Dedemiz bana sitem etmişti. Ben tabi o acıyı biliyorum. Her zaman söylüyorum; ’Allah kimseye evlat acısı vermesin’ diye. Evlat acısı insana çok acı veriyor. Ama ben bunu unutmadım ve şu seçimler bitsin vatandaş olarak gideyim ve hem dedemizle, hem aile ile köylülerle bir araya gelelim. Birbirimizi tanıyalım. Biz birbirimizi seviyoruz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkes huzur içerisinde yaşamak ister. Tabi ki terör topluma çok acı veriyor. Dolayısıyla hem gelelim ve oturalım, konuşalım, dertleşelim. Onlar bizi tanısınlar bizlere soru sorsunlar.  Böyle bir güzellik olsun diye düşündüm. Çorum milletvekilimiz Tufan Köse ile görüştük. Kendisi, ’Çok iyi olur. Gidelim’ dedi. Bugüne kısmetmiş." 

Şehidin dedesi, Kemal Kılıçdaroğlundan özür diledi

ŞEHİT DEDESİ: SİZE TEPKİ GÖSTERDİM, KÖYLÜ DE BANA KIZDI

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini kapıda karşılayan şehidin babası Mustafa Uysal’la da sohbet etti. Daha sonra şehidin dedesi Yaşar Uysal ile görüştü. Uysal, "Genel Başkanım bizim köyün adamı çok iyidir. Torunumun acısını yaşıyorduk ve o gün siz buraya geldiğinizde kafam yerinde değildi. Size tepki gösterdim, köylü de bana tepki gösterdi. Sokağa çıkamadım. Benim okur yazarlığım yok. Kusura bakmayın" dedi.

Haberin Devamı

Şehidin dedesi, Kemal Kılıçdaroğlundan özür diledi

Ayrıca kadınların yanına gelerek hatıra fotoğrafı çektiren CHP Kemal Kılıçdaroğlu, Köy Muhtarı Dursun Havyar’dan da kadınları meclise getirmesini istedi. 
Ardından şehidin evinde basına kapalı bir ziyaret gerçekleştirdi. 20 dakikalık görüşmenin ardından mezarlığa giderek şehit Yaşar Uysal’ın mezarı başında dua ettiler. Mezarlık çıkışında ise köylü kadınlar tarafından önü kesilen Kılıçdaroğlu’na köy ekmeği ikram edildi. Burada da bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu, karayolu ile Ankara’ya dönmek üzere köyden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!