Şehidin adı parkta yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Şehidin adı parkta yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2017 09:40

Şehidin adı parkta yaşayacak

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Belediyesi, Şırnak'ta şehit düşen Yarbay Songül Yakut'un hatırasını Karşıyaka'da yaşatacak. Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı olan Yakut'un adını taşıyan park, 30 Eylül'de törenle hizmete açılacak.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Şırnak Şenoba'da meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Yarbay Songül Yakut, Karşıyaka'da ölümsüzleşiyor. Karşıyaka Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle alınan kararla, Örnekköy Mahallesi 7600 sokak'ta yapımı tamamlanan parka Yakut'un adı verildi. Önemli bir kısmı yeşil alan olmak üzere 4 bin metrekare arazi üzerinde kurulan basketbol sahası, oyun ünitesi ve oturma gruplarının da yer aldığı park, 30 Eylül Cumartesi günü saat 11.00'da törenle hizmete sunulacak. Açılışa Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Songül Yakut'un ailesi ve Karşıyakalılar da katılacak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

KUTU

KİMDİR?

KAHRAMAN YARBAY

1976 Malatya doğumlu olan Yarbay Songül Yakut; görev yaptığı süre boyunca teröre karşı büyük başarılara imza atmış, aile içi şiddete karşı mücadelesiyle de öne çıkmıştı. Yakut, görev yaptığı bölgelerde köy gezilerine çıkarak bölge kadınlarının sorunlarına çözüm arıyordu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!