Şehidin adı kütüphanede yaşatılacak 

Güncelleme Tarihi:

Şehidin adı kütüphanede yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2018 17:00

Şehidin adı kütüphanede yaşatılacak 

Haberin Devamı

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesinde havan saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Semih Şahin adına, Hattat Ahmet Karahisari Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne kütüphane kuruldu.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Semih Şahin adına silah arkadaşları ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Birlik ve Fikir Topluluğu tarafından kurulan okul kütüphanesi hizmete açıldı. Kütüphanede ansiklopedi, hikaye kitapları ve roman türü kitaplar yer alıyor. AKÜ Sosyal Birlik ve Fikir Topluluğu Başkanı Kerim Öztürk, kurdukları kütüphanelere şehit isimleri vererek kahramanların isimlerini yaşatmayı hedeflediklerini söyledi. 
Başkan Öztürk, “Bizler manevi ve kültürel alanda etkinlikler yaparak insanların kalplerine dokunmayı hedefliyoruz. Hem Afyonkarahisar'da hem de üniversite içerisinde çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Yaptığımız kütüphane çalışması da bu etkinliklerden bir tanesi. Normalde köy okullarına gittiğimiz zaman kütüphaneler kurup öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılıyorduk. Daha sonrasında ise kütüphanelerimizin isimlerine şehitlerimizin adını vererek onların isimlerini bu şekilde yaşatmayı hedefledik. Öncelikle üyemizin yakını olan Şehit Ahmet Çakır adına bir kütüphane kurduk" dedi. 
ŞEHİDİN SİLAH ARKADAŞLARI DA DESTEK OLDU 
Kendilerine, şehit yakını ve silah arkadaşları tarafından gelen talep üzerine Şehit Piyade Uzman Çavuş Semih Şahin adına kütüphane kurmak için çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Öztürk, "Yaptığımız etkinlikleri gören Şehit Piyade Uzman Çavuş Semih Şahin'in yakınları ve silah arkadaşları bize ulaştılar. Bizden kütüphane kurmamızı istediler. Biz de kitap kampanyası başlatıp Hattat Ahmet Karahisari Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne kütüphane kurduk. Bu çalışmalarda bize şehidimizin silah arkadaşları da destek oldu. Kitap bağışlarımızı üniversite içi ve üniversite dışından almaktayız. Kargoyla ya da elden teslim alıyoruz. Kitapları topladıktan sonra hangi okula kütüphane kuracaksak onun için Milli Eğitimden Müdürlüğünden izin alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız şehit ailelerine ve arkadaşlarına bir nebzede olsa gurur yaşatmak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!