Şeffaf polis olun başarın

Güncelleme Tarihi:

Şeffaf polis olun başarın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 00:00

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, işkence ve kötü muamele zannından kurtulması için polis merkezlerinin şeffaflığının sağlanmasını istedi. “Nezaretlerimiz yine temiz olsun, ama mutlaka kameralı olsun” diyen Atalay, 6 ay süre verdi.

İL Emniyet Müdürleri Toplantısı Rixos Otel’de yapıldı. Toplantıya katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “İşkenceye ve kötü muameleye sıfır tolerans politikasıyla işkenceyi ülke gündeminden çıkardık. Polisi, güvenlik adına hak ve özgürlükleri kısıtlayan değil, hak ve özgürlüklerin teminatı ve bekçisi haline dönüştürdük” dedi.

Suç örgütlerini çökerttik

Atalay, teşkilat olarak, sokaklara korku salan çeteleri ve organize suç örgütlerini çökerttiklerini ve vatandaşın devlete güvenini pekiştirdiklerini vurgularken, “Türkiye büyük bir ülke, nüfusumuz çok ama genel asayiş olarak şehirlerimize baktığımızda, Türkiye huzurlu ve güvenli bir ülke” dedi. Geçen yıl çetelere yönelik 43 ilde 119 operasyon gerçekleştirildiğine dikkati çeken Atalay, 2 bin 200 çete üyesi yakalandığını, bunlardan 863’ünün tutuklandığını söyledi. Atalay, uyuşturucuyla mücadelede, 14 bin 675 operasyon yapıldığını, yüksek miktarda uyuşturucu yakalandığını ve bunlarla ilgili 31 bini aşkın kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Hata yapanı korumayın

ATALAY trafik kazalarının azaltılmasına yönelik de alınan tedbirlerle ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında düşüş olduğunun altını çizdi. Atalay, “Bütün polisimiz bizim için değerli ama hata yapanları korumayın. Korursanız teşkilata zarar verirsiniz” dedi.

Eksikler için 6 ay süre veriyorum

Bakan Atalay, şunları söyledi: Nezarethanelerimiz yine temiz olsun ama mutlaka kameralı olsun. Oralar mutlaka görüntülensin. Polis merkezlerinde neler yapıldı, raporları bize geldi. Başarılı ve başarısız iller var. Tekrar bunları gözden geçireceğiz. Eksiklikler için 6 ay süre veriyorum. Bu yılın ortasında polis merkezlerini tekrar denetleteceğim. Buralarda en küçük bir zaaf olmayacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!