Sefes Mobilya, Fransa pazarında büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Sefes Mobilya, Fransa pazarında büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 09:17

Sefes Mobilya, Fransa pazarında büyüyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de 2003 yılında sandalye üretimine başlayan Sefes Mobilya, 2004 yılında metal ve döşeme karyolayı da portföyüne dahil ederek, sandalye ve döşeme karyola alanında farklı ülkelerde pazar payını artırmak adına çalışmalarına başladı. İhracat ağırlıklı ilerleyen Sefes Mobilya’nın hedefi, satışını artırmak için yeni pazarlara girebilmek. Erciyes Teknopark Avrupa İşletmeler Ağı'na (AİA) gider Sefes Mobilya, Fransa pazarında büyümeye başladı.

Sefes Mobilya Genel Müdürü Şafak Çivici, Erciyes Teknopark Avrupa İşletmeler Ağı’nın (AİA) firmayı ziyaretinde, hazırlanan şirket profilinin AİA veri tabanına yüklendiğini ve Avrupa Pazarı’nda ortak arayışına başladıklarını bildirdi. Çivici, ''Arayışımıza bir Fransız firmasından gelen ilgi sonrası yapılan görüşmelerle işbirliği anlaşmasına karar verildi. Yakın zamanda hayata geçen ticari işbirliğimiz ile görüştüğümüz Fransız firmasına ürünlerimizin satışını gerçekleştirdik. Amacımız bu işbirliğinin gelişerek, Fransa pazarında daha da fazla yer alabilmek. Aynı zamanda İngiliz bir firmayla da temasa geçtik ve görüşmemiz devam etmektedir. Erciyes Teknopark tarafından yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı projesinin düzenlediği etkinlikleri yakından takip ederek, ticari ve teknik konularda yabancı firmalarla işbirliklerinin geliştirilmesi için önemli fırsatlar yakalamış durumdayız'' dedi.

 

 

Erciyes Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz da, 60 ülkede bulunan 600'den fazla partner kuruluşun erişebildiği bir firma veri tabanı olan AİA İş Ortaklığı Veri Tabanı’nda belli projelerde çalışmak üzere binlerce firma bulunduğinu bildirdi. Kiraz, ''AİA olarak, dünya genelindeki binlerce işletmeden gelen ticari işbirliği taleplerine ya da teknolojik gereksinimlere yanıt vererek, firmalara görüşme sağlama noktasında her zaman destek olduğumuzu vurgulamak isterim. 2015-2020 yılları arasında Kayseri, Sivas ve Yozgat (TR 72) bölgesinde Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında yetkili tek temsilcilik unvanına sahip olarak Erciyes Teknopark faaliyet göstermektedir. Böylece TR72 bölgesi firmaları hem Avrupa Birliği ve ticari işbirliklerine dair bilgiye hem de teknoloji transferi konusundaki desteğe aynı noktadan ulaşabilmekte kolaylık yaşamaktadırlar. Farklı ülkelerdeki pazar payını artırma hedefinde olan tüm firmaların AİA’nın sağlamış olduğu iş fırsatlarından yararlanmalarını öneriyorum'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!