Seferihisar'daki yangının izleri siliniyor

Güncelleme Tarihi:

Seferihisardaki yangının izleri siliniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 11:33

Seferihisar'daki yangının izleri siliniyor

Haberin Devamı

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), geçen ağustos ayında Seferihisar'da çıkan orman yangınının izlerini silmek için ağaçlandırma faaliyetlerini tamamladı. Seferihisar'daki Orhanlar köyü yakınında meydana gelen orman yangınında hasar gören 4 bin 580 dekarlık alanı yeniden ağaçlandırmak için toprağa atılan 2.5 ton tohumda çimlenmeye başladı.
Yanan alanın 846 dekarında suni tensil, 1064 dekarında tabi tensil uygulaması yapılırken kalan 2 bin 670 dekar alanda da ağaçlandırma çalışması tamamlandı. Zorlu arazi şartlarında dozer ve ekskavatör ile toprak işleme çalışmaları tamamlanırken çalışma yapılan sahalara 245 bin adet kızılçam, 40 bin adet servi, 4 bin adet halep çamı ve 1000 adet yapraklı ağaç fidanı dikildi. Ayrıca tabi tensil yapılan sahalara bırakılan 2.5 ton tohumda çimlenmeye başladı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yanan orman arazilerinin bir metrekaresinin dahi başka maksatla kullanılamayacağını belirterek, "Alınan tedbirlere ve yapılan ikazlara rağmen zaman zaman orman yangınları meydana gelmekte. Seferihisar'da yaşanan yangının izlerini silmek için zaman kaybetmeden harekete geçtik ve yeniden ağaçlandırma faaliyetlerine başladık. Atılan tohumlar kısa zamanda çimlenmeye başladı. İzmirli vatandaşlarımızın içi rahat olsun bu üzücü yangının izini silmeye başladık orayı yeniden orman haline getireceğiz. Vatandaşlarımızdan dileğimiz ormanların yangına karşı korunması için biraz daha hassasiyet göstersinler çünkü ormanlar hepimizin ortak değeri" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!