Seferihisar manzaraları yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Seferihisar manzaraları yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 10:43

Seferihisar manzaraları yarıştı

Haberin Devamı

İZMİR'in Seferihisar İlçesi'nde düzenlenen 5'nci Uluslararası Suluboya Festivali'nde dünyanın dört bir yanından gelen ressamlar, iki gün boyunca en güzel Seferihisar manzarası çizmek için ustalıklarını konuşturdu.
Seferihisar Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneği (İnternational Watercolor Society) işbirliğiyle 2-3 Temmuz 2016 tarihlerinde düzenlenen 5'nci Uluslararası Suluboya Festivali, 'Sanat yoluyla sevgi, hoşgörü ve barış' sloganıyla gerçekleştirildi. Festivalde, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen ressamlar, birinci gün Seferihisar Çağan Irmak Kültür Merkezi'nde, ikinci gün Sığacık'ta atölye çalışmalarına ve Seferihisar konulu resim yarışmasına katıldı. CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, tarihte sanatçılar kenti olarak bilenen Teos'un topraklarında birbirinden değerli sanatçıları ağırladıkları için memnun olduklarını söyleyerek "Bugün seçilen 20 eseri, önümüzdeki yıl açacağımız Resim Müzesi'nde sergileyeceğiz ve kalıcı hale getireceğiz. Unutulmaz bir iz bırakıyorsunuz. Biz de o izi taşıyabilmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Resim yarışmasında seçilen 20 eserin yaratıcılarını içtenlikle kutluyor ve teşekkür ediyoruz" dedi.
Uluslararası Suluboya Derneği (İnternational Watercolor Society) Başkanı Atanur Doğan ise 5 yıl önce Facebook üzerinden kurdukları bir grupla hayal ettiklerini Seferihisar'da yapmayı başardıklarını vurguladı. Yasal olarak derneği kurmalarının ardından dünyaya açıldıklarını söyleyen Doğan, "80'in üzerinde ülkeye yayılmayı başardık. Umuyorum ki çok daha geniş katılımlı daha büyük bir organizasyonu önümüzdeki yıl Seferihisar'da gerçekleştireceğiz" dedi.
Resim yarışmasında birinciliği Sığacık Kale Surları ve Sığacık Körfezi'ni bir arada çizen Mustafa Bencan kazandı. Yarışmada seçilen 20 eser, Seferihisar Belediyesi'ne teslim edildi. Seferihisar Belediyesi katılımcılara üzerinde Seferihisar'ın bir taşının yapışık olduğu plaket vererek teşekkür etti.

SEFERİHİSAR (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!