Seferberlik çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Seferberlik çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 01:10

Başkan Alper Taşdelen, Başkent’in en önemli markası için siyasetin bir kenara bırakılması gerektiğini belirtip, “Herkes, Ankaragücü’ne destek olmalı. Biz de bu konuda üzerimize düşen göreve hazırız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Metin Akyüz ile yönetim kurulu üyeleri, kulübe destek arayışları kapsamında Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile bir araya geldi. Kulübün yaşadığı ekonomik sıkıntıları anlatan, Ankaragücü’nü yaşatmak için özverili çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Başkan Metin Akyüz, “Ankaragücü’nün kurtuluşu için sihirli bir elin dokunması lazım” diye konuştu.
Gelinen noktada, Ankaragücü’nün yaşayıp yaşamayacağının, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in iki dudağının arasında olduğunu dile getiren Akyüz, şöyle konuştu:
“Gökçek, bu kulübü ya kurtaracak ya da bitirecek. Bizim mücadelemiz, bu köklü kulübün yaşaması için. Ankaragücü gibi bir değer, mazi olsun istemiyoruz. 2,5 yıl önce tıkanmıştık, şimdi daha da kötü durumdayız. Bir delikli geliri olmayan kulüp, bir taraftan FIFA borçlarını ödemeye çalışırken, bir taraftan da liglerde mücadelesini sürdürüyor. FIFA borçları belimizi bükmüş durumda. Puan silme ve küme düşürmeye kadar gidecek cezalar, elimizi ayağımızı bağlıyor. Bu konuda Federasyonda bize yardımcı olmuyor. Bu olumsuz şartlara rağmen, bu yönetim transfer yasağını açmayı başardı. Ancak bizim de gücümüz buraya kadar. Ankaragücü’ne, kimse destek olmuyor. Sanki vebalı gibi, herkes bu kulüpten uzak duruyor. Ocak ayında genel kurul yapılacak. Görev süremiz bitene kadar yardımcı olmaya çalışacağız. Devlet büyüklerimizden randevu taleplerimiz oldu. Onlarla da görüşüp destek isteyeceğiz. Bazı kulüplere yapılan, belediye desteklerini, büyük yardımları biliyoruz. Ankaragücü için de bazı formüller üretilebilir. Ankaragücü koca bir çınar ve bu çınarın devrilmesine, devlet büyüklerimizin de kayıtsız kalmayacağını umuyoruz.”

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ GERÇEĞİ HEPİMİZİN HAYATINDA

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise her Ankaralının hayatında bir Ankaragücü gerçeği olduğunu belirtip, şunları söyledi:
“Ankaragücü büyük bir değer. Bu değerleri, bu kentin kaybetmemesi lazım. Ankaragücü’ne mutlaka sahip çıkılması gerekiyor. Bu kulübün ayağa kaldırılması hususunda herkes bir şeyler yapmalı. Ticaret Odası, Sanayi Odası, iş adamları, Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları bu duruma el atmalı, topyekün bir seferberlik başlatılmalı. Ankaragücü’nün yeri dolmaz, yerine başka bir şey konmaz. Siyasi parti farkı gözetmeden her Başkentli Ankaragücü’ne sahip çıkmalı. Biz bu anlamda üzerimize düşen göreve hazırız. Siyaseti bir köşeye koyup hep beraber bu değere sahip çıkacağız. Bu kentin değerine sahip çıkmak, aynı zamanda benim bir sorumluluğumdur.”

Haberin Devamı

2 MİLYON TL İÇİN GÖZLER MECLİSTE

Ankaragücü yönetimi ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in buluşmasında, daha önce Ankaragücü’ne verilmesi yönünde, Büyükşehir Belediye meclisinde çıkan karar da gündeme geldi. Yöneticiler, yaklaşık 1 yıl önce, 2 milyon TL olarak karara bağlanan yardımın henüz kulübe ulaşmadığını belirtip, bugün yapılacak BŞB Meclisi’nde bu durumun hatırlatılması talebinde bulundu. Yöneticiler, Melih Gökçek’in belediye meclisinin Cuma günleri yapılan toplantılarına katıldığını ifade edip, kendisinin bulunduğu ortamda bunun dile getirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Taşdelen de meclis grup başkan vekilini bu konuda bilgilendireceğini söyledi.
Ziyaret sonunda, Başkan Metin Akyüz, Alper Taşdelen’e, Ankaragücü forması hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!