Sefa Sirmen çöküşü anlattı

Güncelleme Tarihi:

Sefa Sirmen çöküşü anlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2012 12:14

Kocaelispor'da görev yaptığı 13 yıllık sürede 2 kez Türkiye Kupası'nı kaldıran ve uluslararası müsabakalarda yer alan kulübün eski başkanı Sefa Sirmen, Körfez ekibinin geleceği için işadamlarından destek istedi.

1989 yılında hem İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı hem de Kocaelispor Kulübü başkanlığına seçilen Sirmen, 13 yıl başkanlık görevi süresince 2 kez Türkiye Kupası'nı kaldırdı. 2. Lig'de mücadele ettiği sırada takımı devralan Sirmen, takımın Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda temsil etmesini sağladı.

Sefa Sirmen, bir zamanlar üst üste başarılar elde eden yeşil-siyahlı ekibin çöküşünü anlattı.

1990-91 sezonu sonunda Kocaelispor'u 1. Lig'e çıkardıklarını ifade eden Sirmen, “Süper Lig'e çıktıktan sonra yabancı hakkımızı iyi kullandık. O dönemde Süper Lig'de ilk yarıyı 4 puan farkla lider bitirdik. O dönemde kısıtlı bir kadromuz vardı, en iyi oyuncumuzdan biri de Saffet'ti” dedi.

Sirmen, yeşil-siyahlı ekibin Süper Lig'de 'fırtına' gibi estiğini ve 4 büyük kulübün “korkulu rüyası” konumuna geldiğini aktardı.

Takımı motive etmek için birçok yola başvurduklarını anlatan Sirmen, “Futbolculara vaat ettiklerimizi hep yerine getirdik. Onlara söz verip de yapamadığımız bir şey olmadı. Bu nedenle isteyerek oynuyorlardı. Teknik kadro, futbolcular ve yönetim kadrosu uyum içindeydi. Bu nedenle de maçlarda başarılı sonuçlar elde ediyorduk. Avrupa ve Türkiye'deki futbol gelişmelerini takip ediyorduk, bu bakış açısıyla transferler yaparak takıma para kazandırıyorduk” diye konuştu.

2 kez Türkiye Kupası'nı kazandı

Sirmen, 1996-1997 ve 2001-2002 sezonundan Türkiye Kupası'nı kazandıklarını ve bu dönemde takımın en iyi yıllarını yaşadığını söyledi.

Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'u yenerek şampiyon olduklarını anımsatan Sirmen, şöyle devam etti:
“Maçın 80'li dakikalarında Nuri çok güzel bir gol attı ve şampiyon olduk. Bu maç öncesinde hem bize hem de teknik ekibe büyük iş düşüyordu. O dönemde Türkiye Kupası'nı hiç kazanmamış bir takım var ve kupada finale kadar gelmişiz. 2001-2002 sezonu Türkiye Kupası finali Bursa'daydı. Beşiktaş ile karşılaştık. Takımın kamp yaptığı otele maç öncesi gittim, yanımda da o dönem fazla miktarda para götürdüm. Futbolculara primi peşin dağıttık. Toplantılarla da moral ve motivasyonu daha da arttırdık. Maçta sahadan 4-0 gibi bir skorla ayrıldık.”

Kocaelispor'un çöküşü

Kocaelispor'un 2008 sezonundan itibaren sürekli olarak küme düştüğüne dikkati çeken Sirmen, Kocaeli gibi zengin bir şehrin takımının sefalet içinde kaldığını savundu.

Sirmen, kent yöneticilerinin yeşil-siyahlı ekiple ilgili proje üretmediğini ileri sürerek, “Kent, kendi imkanlarıyla sahip çıkmaya çalışıyor ama yeterli değil. Maalesef hepimiz Kocaelispor'un şu anki durumu için üzüntülüyüz. Türkiye'nin en büyük üretim merkezleri Kocaeli'de. Kocaeli'de 18 bin sanayi kuruluşu var, belediyenin kasasından 1 lira çıkmadan, sanayicilerden her biri yıllık 10 bin dolar verse 180 milyon dolar bütçe yapılır” ifadelerini kullandı.

Kocaelispor'un maddi anlamda çok büyük sıkıntılarla boğuştuğunu belirten Sirmen, şöyle konuştu:
“Kocaeli gibi sanayi şehri takımının bütçesinin olmayışı ve mali sıkıntı içinde olması enteresandır. Kocaelispor'a sahip çıkılması lazım, bu takım yeniden şahlanabilir. Kentin en büyük sembolü Kocaelispor. Sanayici zamanında vermiş paraları fakat bu paralar yanlış değerlendirilmiş. Kendi dönemimde bu paraların dağıtılışını hep takip ettim. Yapılmış yanlışlar olabilir ama bunlar oldu diye kulübe sırt çevrilmemeli. Kocaeli'yi yönetenler kulübe biraz destek olsalar Kocaelispor her yıl bulunduğu ligden bir üst lige çıkar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!