Seehofer’in koltuğuna Söder’den sonra Herrmann da aday

Güncelleme Tarihi:

Seehofer’in koltuğuna Söder’den sonra Herrmann da aday
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 20:08

Almanya’da hükümetin küçük ortağı CSU’nun lideri Horst Seehofer’in koltuğuna bir aday daha çıktı. Bavyera Maliye Bakanı Markus Söder’in, Seehofer’in koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılırken Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann ‘Yarışta ben de varım’ dedi.

Haberin Devamı

CSU içinde iktidar kavgası giderek ısınıyor. Bavyera Eyaleti Maliye Bakanı Markus Söder, CSU lideri Horst Seehofer’in koltuğuna oturmak istiyor. Seehofer’in görevini bırakıp bırakmayacağı konusunda biraz zaman istemesi üzerine parti içinde genel bir sessizlik hakimdi. Maliye Bakanı Söder’in CSU lideri Seehofer’in koltuğuna oturacağına da kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Söder’e de rakip çıktı. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann’ın, Söder’e karşı CSU parti başkanlığına aday olacağı açıklandı. Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, Herrmann, CSU lideri Seehofer’e aday olmak istediğini bizzat bildirdi.

SEEHOFER, SÖDER’İ ENGELLEMEK İSTİYOR
Pazartesi günü CSU’nun Bavyera Eyalet Meclis grubu toplanarak, Seehofer’in yerine geçecek adayı belirlemek istiyor. Toplantıdan önce Seehofer’in 2018 eyalet seçimlerinde eyalet başbakan adayı olmayacağını açıklaması bekleniyor. CSU grubu, Seehofer’in yerine bir aday önerecek. CSU grubunun Herrmann’dan çok Söder’i desteklemesi bekleniyor. 15-16 Aralık’ta ise CSU kurultayı yapılacak ve kurultayda 2018 eyalet seçimi için başbakan adayı belirlenecek. Eyalet Başbakanı Seehofer ise Söder’in yerine geçmesini engellemek istiyor. Herrmann bu durumda Söder’i engellemek için son şans olarak ön plana çıkıyor.

BAKMADAN GEÇME!