Sedef hastasıyım, perişanım

Sevgili Güzin abla, uzun yıllardır sedef hastalığının pençesindeyim. Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç, kullanmadığım merhem kalmadı diyebilirim.

Uzun yıllardır köşenizi okuyorum. Bilgilerinizi insanlara her konuda samimiyetle yardım etmek için çırpındığınızı görerek, size bu konuyu da danışayım dedim. Sanırım bir dönem sedef hastalığı için bitkisel bir ilaç yazmıştınız. Ama uyguladım dersem yalan olur. Yine de size son bir umut olarak danışayım dedim. Bildiğiniz iyi bir uzman, ya da yararlı bir bitkisel ilaç varsa, lütfen bunu bizden esirgemeyin. Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevineceğim. Çünkü artık bu hastalık yüzünden çok büyük sorunlar yaşıyorum. Hem maddi hem de manevi yönden çökmüş durumdayım.

Mersin'den Ayşe E., Kadıköy'den E.C.


HER iki okurum da aynı sorundan yakınıyor ve hemen hemen aynı şeyleri yazıyorlardı. Bu yüzden ikisinin mektubunu da birleştirdim. Allah başka dert vermesin, belki ölümcül bir rahatsızlık değil ama, sedef hastalığının sorunlarıyla boğuşmak hiç de kolay olmasa gerek. Biraz da strese ve asabiyete bağlı bir hastalık olduğu için tedavisi uzun sürebiliyor. Sedef hastalığı için bazı bitkisel ilaçların yararını biliyorum. Ökseotu çayı, Hindiba çayı içmek ya da Kırlangıçotu özsuyunu sürmek gibi yardımcı bitkisel ilaçlar var. Ancak yine de iyi bir uzmanın tedavisinden vazgeçmemelisiniz. Mersin'den bir uzman tanımıyorum. Ancak İstanbul'da Kadıköy yakasında Dr. Vedat Sezer (Tel: 0.216 360 42 21) ve Bakırköy'de Dr. Ahmet Günay (Tel: 0.212 292 34 00) bu alanda gerçekten başarılı olduklarını bildiğim uzmanlar. Kendileriyle görüşürseniz, yararlanacağınıza inanıyorum. Allah şifa versin.
Yazarın Tüm Yazıları