"Sedat Simavi Ödülleri" sahiperini buldu

Güncelleme Tarihi:

Sedat Simavi Ödülleri sahiperini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 00:18

Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, törende yaptığı konuşmada, son günlerine gelinen 2008 yılının yayın organları ve gazeteciler için "kötü" diye nitelendirilecek bir ortamda geçmekte olduğunu vurguladı. Erinç, "Sayın Başbakan'ın, önce gazetelere yönelik okumamaya çağrı yapmasını, bazı haberlerin yazılmaması isteklerini ve yine gazetelerin kapatılmasını öneren konuşmalarını yadırgadığımızı ve demokrasi ile bağdaşmadığını açıklamıştık. Uluslararası basın kuruluşlarınca da yadırganan ve tehdit olarak algılanan yaklaşımı burada bir kez daha anımsatmayı gerekli görüyoruz. Başbakanlık tarafından bazı meslektaşlarımızın akreditasyonlarının iptali de eklenince durumun 'sansür' niteliğine dönüştüğünü de söylemek zorundayız" dedi. Gazetecilerin yıpranma paylarının ellerinden alınmasının 2008 yılının gazetecilere yönelik haksızlıklardan biri olduğunu kaydeden Erinç, finansal krizin ekonomik krize dönüşmesinin şimdiden pek çok gazeteciyi işsiz bıraktığını da söyledi. Erinç, 2009'da krizin etkisinin daha da ağırlaşmasının beklendiğini, krizin etkilerini azaltmak için yeterli önlemlerin alınmamış olmasının medya dünyasına yeni olumsuzluklar getireceğini ifade etti. İsrail'in yılın son günlerinde kadınları ve çocukları da hedef alan saldırılarının 2009 yılının barış yılı olması istek ve umutlarını gölgelediğini kaydeden Erinç, saldırıları kınadıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Törene, eski TGC Başkanı Nail Güreli, gazeteci Doğan Hızlan ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz ile basın ve sanat dünyasından davetliler katıldı. 11 Aralık 1953'de yaşamını yitiren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucu başkanı Sedat Simavi adına verilen ödüllerin bu yılki sahipleri şöyle:

GAZETECİLİK ÖDÜLÜ:

Nurettin KURT

Hürriyet Gazetesinde yayınlanan "Ankara'da İSKİ Patladı" başlıklı haberiyle, Seçici Kurul ayrıca, Veli Erdal Sarıboğa'yı Sabah Gazetesi'nde yayınlanan "Bırakın da Sarılayım" başlıklı haber fotoğrafı nedeniyle övgüye değer gördü.

RADYO ÖDÜLÜ:

Faik UYANIK

BBC Türkçe Servisi'nde yayınlanan "Kulüpte Bir Yıl" isimli radyo programıyla, Seçici Kurul ayrıca, TRT'de yayınlanan "Modern Zamanlar" programıyla övgüye değer bulunan Burçe Dondurmacıoğlu'na ödülü verildi.

Haberin Devamı

TELEVİZYON ÖDÜLÜ

Bu dalda ödül vermezken, İz TV'de yayınlanan ve övgüye değer bulunan "Derinlerdeki Kahraman: Mustafa Ertuğrul" isimli televizyon programıyla Savaş Karakaş ödül aldı.

EDEBİYAT ÖDÜLÜ:

Arif DAMAR

"Bir Gökkuşağı İnerse Nasıl" adlı şiir kitabıyla,

SOSYAL BİLİMLER ÖDÜLÜ:

Servet SOMUNCUOĞLU

"Sibirya'dan Anadolu'ya Taştaki Türkler" adlı eseriyle,

FEN BİLİMLERİ ÖDÜLÜ:

Doç. Dr. Muhittin MUNGAN

"Örüntü Eşleştirmesi ve Tek Boyutlu Kafes Gazları" isimli eseriyle

SAĞLIK BİLİMLERİ ÖDÜLÜ:

Doç. Dr. Cem AKIN

"Mast Hücresi Hastalıkları: Anafilaksi Etyolojisindeki Rolleri ve Farmakogenetik Tedavi Araştırmaları" çalışmasıyla,

Bu dalda "Primer Perküton Koroner Girişinden Sonra Koroner İçi Streptokinaz" isimli çalışmasıyla övgüye değer bulunan Doç. Dr. Murat Sezer de ödülünü aldı.

Haberin Devamı

GÖRSEL SANATLAR ÖDÜLÜ:

Prof. Dr. Adem GENÇ

"Kare Sanat Galerisi Resim Sergisi" ile,

SPOR ÖDÜLÜ:

Ramazan ŞAHİN

"Serbest güreşte (66 kilogram) Olimpiyat ve Dünya Şampiyonası" olması dolayısıyla,

"Halterde (48 kilogram) Olimpiyat ikincisi Dünya ve Avrupa Gençler Şampiyonu" olması nedeniyle övgüye değer görülen Sibel Özkan'a ulaştırılması için törene katılan temsilcisi ödülü aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!