Sedat Ergin'e büyük ödül

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Vakfı Ödülleri'nin Gazetecilik Dalı'nda olanını Ankara Bürosu temsilcimiz Sedat Ergin kazandı. Ödülün diğer sahipleri de Azer Börtaçina ile Garbis Özatay.

Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlenmesini ve verilmesini üstlendiği bu ödüller, değişik alanlarda kurumsallaşmış, Türkiye'nin en saygın ödülleri arasında yerini almıştır. Yirmi yıl, bir ödül kurumu için azımsanmayacak zaman dilimidir. Üstelik saygınlığından, öneminden bir şey kaybetmeden,.

Sedat Ergin, genç kuşak gazetecilerin önde gelen bir adı. Araştırmacı gazeteciliğin basındaki seçkin temsilcilerinden biri.

Yönetici ve yazar olarak da Başkent'in nabzını tutan ve Hürriyet okurlarına en doğru, en ayrıntılı biçimde yansıtan bir gazetecidir.

Amerika'da Washington temsilciliği sırasındaki çalışmalarıyla da, oranın politik atmosferini bize bütün canlılığı, heyecanı ile yansıtmıştı.

Sedat Ergin ödül kazandığı Fırtına Dosyası ile Refahyol'u iktidardan uzaklaştıran 90 sıcak günün hikâyesini yazdı. Bu araştırma dizisi, perde arkasını anlatan bir iktidarın öyküsü kadar, bir siyasal düşüşün de panoramasını veriyordu.

Belgelerin ışığında, bilgilerle donatılarak Türkiye'nin çok önemli bir dönemi anlatılmıştı bu dizide. Sanırız, bu diziyle okurlarımız, bir iktidarın perde arkasını öğrenirken, politikacı kimliği konusunda yeniden düşünme gereği duydular.

Arkadaşımızı kutluyor, başarılarının devamını yürekten diliyoruz.

FİNANS 97 EKİ İLGİ GÖRDÜ

Finans 97 eki, ekonomi dünyasının göstergelerini sergilemesi açısından büyük ilgi gördü.

Ekonominin değişen yüzü bütün alanlarıyla bu ekte işlenmişti.

Gelir dağılımından kredi kartlarına kadar geniş bir perspektif okurlarımızca çok beğenildi.

Mutlu haftalar dileğiyle.

Yazarın Tüm Yazıları