Seda Camgöz’ün katiline ömür boyu hapis

Güncelleme Tarihi:

Seda Camgöz’ün katiline ömür boyu hapis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 11:49

Yalova’da, boşandığı 31 yaşındaki Seda Camgöz’ü sokak ortasında 9 bıçak darbesiyle ölüdürdüğü suçlamasıyla yargılanan 35 yaşındaki Bülent Diler, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanığa verdiği cezada herhangi bir indirim uygulamadı

Haberin Devamı

Yalova’da bir dershanenin halkla ilişkiler biriminde çalışan Seda Camgöz, geçen yıl 6 Mayıs'ta işyerinden dışarı çıkınca, bir şirketin bölge müdürü olan boşandığı Bülent Diler tarafından yol ortasında bıçaklandı. Olay sonrası Bülent Diler kaçarken, 9 bıçak darbesiyle ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Seda Camgöz, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Boşandıktan sonra kendisini tehdit ettiği Seda Camgöz'ün şikayeti üzerine, Aile Mahkemesi tarafından hakkında 'evden uzaklaştırma kararı' verilen Bülent Diler kısa süre sonra polis tarafından yakalanıp tutuklandı.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan Bülent Diler'inyargılamasına bugün devam edildi.

Haberin Devamı

Kocaeli Kandıra Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutuklu sanık Bülent Diler'in, görüntülü sistemle katıldığı duruşmada, tarafların ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı avukatlar hazır bulundu.

Karar aşamasına gelen duruşmada son sözünü söyleyen Bülent Diler, "Öncelikle çocuklarım, kendi ailemden, tüm herkesten, eski eşimin ailesinden özür diliyorum. Bu ne bana ne aileme yakışan bir durumdur. Ben çok pişmanım. Bir yıldır çocuklarımı göremiyordum. Çocuğumu görmek için mahkeme kararıyla gittiğimde, 'Sana çocuk yok' dediler. Eski eşim, 5 yaşındaki ve daha küçük olan iki çocuğumun beni görmemelerinin iyi olacağını söyledi. Buna hangi baba katlanır. Oradaki hiç kimse benim kadar üzülmüyordur. Çocuklarımı anasız, babasız bırakan benim. Cezamı sonuna kadar çekmeye razıyım. En kısa zamanda çocuklarıma kavuşmak istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, suçunu kabul eden Bülent Diler'e, 'kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezası verirken, cezasında hiçbir indirim yapmaması dikkat çekti.

Duruşmanın ardından ise Yalova Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinden Gülsün Yıldırım, Seda Camgöz'ü öldüren sanığa verilen cezanın diğer kadın cinayetlerine de de emsal olmasını istedi. "Özgecan Yasası'nın bir an önce çıkartılmasını istiyoruz" diyen Yıldırım, "Mart ayı içerisinde 31 kadın, 2016'nın sadece ilk 3 ayında ise 94 kadın erkekler tarafından öldürülmüştür. Özgecan Yasası'nı çıkartılmamış olması ve toplumdaki şiddet dili kişileri cesaretlendirmekte ve cinayet için kapı aralamaktadır. Biz Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak başka Seda'lar olmasın diyoruz. Seda Camgöz davasında verilen müebbet hapis cezası ve indirim uygulanmaması tüm mahkemelere örnek olmalıdır" dedi.

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!