Seçmen, merkez sağı fena cezalandırdı

Güncelleme Tarihi:

Seçmen, merkez sağı fena cezalandırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Siyasiler, seçmenin merkez sağı oluşturan ANAP ve DYP'yi cezalandırdığı değerlendirmesini yaptı. ANAP'lılar, ‘‘55. hükümetin kaymağını DSP yedi, cezası bize kesildi’’ derken, DYP Genel Merkezi'nde tam bir sessizlik vardı.

18 Nisan genel seçimleri sonuçları, merkez sağın oylarında da önemli bir gerilemeyi ortaya koydu. Merkez sağı temsil eden ANAP ve DYP 24 Aralık 1995 seçimleri gözönünde bulundurulduğunda yoğun kan kaybına uğradılar.

ANAP, 1995 seçimlerinde 19.6 oranında oy alarak Türkiye genelinde ikinci durumda bulunurken, dünkü seçimlerde kesin bir oy kaybına maruz kaldı. 24 Aralık seçimlerinde 19.2 oy oranı ile üçüncü olan DYP ise bu kez ağır bir yenilgiye uğradı.

ANAP'TA HÜSRAN

ANAP Genel Başkan Yardımcılarından Mehmet Keçeciler durumu, ‘‘Hükümete tepkileri MHP topladı. Hükümetin olumlu icraatları ise DSP'ye yazıldı’’ değerlendirmesinde bulunurken, diğer genel başkan yardımcısı Nejat Arseven, DSP ile koalisyonda kendi tabanlarını sıkıntıya sokacak icraatlar yapıldığını söyledi. Arseven, ‘‘55.hükümetin kaymağını DSP yedi, cezası bize kesildi’’ dedi. ANAP'ın Ankara İl Başkanı Erol Akgün'ün yaklaşımı ise, partisinin diğer yöneticilerinden farklıydı. Akgün, sağ seçmenin hükümeti sola teslim ettikleri için, ANAP ile DYP'yi cezalandırdığını vurguladı.

DYP MERKEZİ BOŞ

DYP Genel Merkezi dün gece boyunca hareketsiz ve heyecansız bir gece yaşadı. Selanik Caddesi'nde genel merkezde seçim sonuçlarını bir avuç partiliyle gazeteciler izledi. İlerleyen saatlerde MHP oylarının yükselmesi üzerine canlı yayın yapan bir çok TV kanalı DYP'deki yayınlarını keserek buradan ayrıldılar. Seçim izleme merkezinde parti yöneticileri yerine yalnızca personel sonuçları izledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!