Seçmen desteği var mı?

Güncelleme Tarihi:

Seçmen desteği var mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 00:54

BUGÜNLERDE gündemdeki en önemli konuların başında MHP’deki kurultay tartışmaları geliyor. Kurultay olacak mı?

Haberin Devamı

MHP’nin ‘Olağanüstü kurultayda genel başkan seçilmez’ hükmünü içeren tüzüğü değiştirilebilecek mi? Tüzük değişirse genel başkan değişecek mi?

Değişirse kim olacak?

Anlayacağınız, yanıtı beklenen çok soru var ve Türkiye’de merkez sağ siyasetle uğraşan herkes bu soruların yanıtını bekliyor.

Parlamento Büro Şefimiz Nuray Babacan’ın verdiği bilgiye göre, bu soruların yanıtını sadece MHP’liler ya da “MHP, AK Parti’ye karşı merkezde bir alternatif olur mu?” diyenler değil, AK Parti de merak ediyor.

Şöyle ki, AK Parti yönetimi birlikte çalıştığı kamuoyu araştırma şirketlerine geçen hafta bir sipariş verdi.

ANALİZ DE YAPIYORLAR
Bu sipariş ‘Meral Akşener’in tabanda karşılığı var mı? AK Parti seçmeni kendisine sempati duyuyor mu? Diğer partilerin seçmenlerinden Akşener’e destek olacak kitle var mı?” sorularının yanıtlarını bulacak bir kamuoyu araştırması yapılmasını öngörüyor. Bu araştırmanın sonuçları bir aya kadar gelecek.

Bu arada AK Partililer, MHP hakkında yalnızca kamuoyu araştırması değil, ciddi siyasi analizler de yapıyor. Partinin ileri gelenlerinin analizlerine bakılırsa, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin muhalefete ‘geçit vermez’ tutumu Akşener’e yarayabilir, ortaya çıkabilecek ve ‘mağdur’ algısı Akşener’e avantaj sağlayabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!