Seçkin ve Toros toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Seçkin ve Toros toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2013 17:03

İki gazeteci son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul'da yaşayan gazeteci Nalan Seçkin ve yine İstanbul Beşiktaş'taki evinde hayatını kaybeden Sinan Toros bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Gazeteci Nalan Seçkin (74), Ataköy 5. Kısım Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Kavaklı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Seçkin'in cenaze törenine, yakınlarının yanı sıra gazeteci arkadaşları katıldı.

Cenaze namazı öncesi açıklama yapan gazeteci Güneri Civaoğlu, Seçkin'in 48 yıllık arkadaşı olduğunu belirterek, "Onun döneminde kadın gazeteci çok azdı. Mert ve efendi bir arkadaşımızdı" dedi.

Eski Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ise Nalan Seçkin'in soyadı gibi seçkin bir gazeteci olduğunu söyledi. Seçkin'in devlet yöneticilerine ulaşma konusunda melektaşlarını kıskandırdığını anlatan Erinç, "İsmet Paşa ile Demirel'le yaptığı haberler, çok ses getirdi. Seçkin'in muhabirlik ve Anadolu Ajansı'ndaki şefliğinin yanı sıra araştırmacı gazetecilik konusunda seçkin eserleri vardı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Seçkin'in cenezesi, kılınan namazın ardından Kavaklı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

NALAN SEÇKİN

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Seçkin, 1939'da İstanbul'da doğdu. Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Seçkin, gazeteciliğe
1959'da Ankara'da başladı. Seçkin, Türk Haberler Ajansı'nın ardından TRT'de görev yaptı.

Türkiye'de ilk kez Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık muhabirliğini başlatan Seçkin uzun süre Anadolu Ajansı'nda da görev aldı. Seçkin'in ayrıca "İlk
Meclis'ten Kalanlar, "Cumhuriyet Tutanağı", "Ajans Haberleri", "Musalladan Şöhrete Safiye Ayla", "Zeki Müren" ve "Türkiye Böyle Kuruldu" adlı kitapları da bulunuyor.

MİLLİYET GAZETESİ ESKİ MUHABİRİ SİNAN TOROS DA HAYATINI KAYBETTİ

Beşiktaş’taki evinde hayatını kaybeden Milliyet Gazetesi’nde uzun yıllar Atatürk Havalimanı’nda muhabirlik yapan ve 2006 yılında emekli olan Gazeteci Sinan Toros, son yolculuğunu uğurlandı. 70 yaşında hayata gözlerini yuman Sinan Toros, Eyüp Sultan Camii’nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cami avlusunda başsağlığı dileklerini Sinan Toros’un eşi Fatma Şahver Toros, kardeşi Cinan, ağabeyi İnan kabul ettiler. Cenaze törenine Milliyet Gazetesi’nin Eski Genel Yayın Yönetmeni ve Murahhas Azası Doğan Heper, Hürriyet Gazetesi’nden Tufan Türenç, Milliyet Gazetesi Yazarı Tunca Bengin, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur, Atatürk Havalimanı Başmüdür Yardımcısı Levent Ünüvar, TAV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdoğan, HAVAŞ Genel Müdürü Müjdat Yücel, TAV Kurumsal İletişim Müdürü Bengi Vargül, Onur Air İletişim Koordinatörü Rauf Gerz, çok sayıda gazeteci arkadaşı ve dostu katıldı.

Kılınan cenaze namazı, yapılan dualar ve helallik alınmasının ardından Sinan Toros’un cenazesi, Eyüp Sultan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!