Seçkin Türesay: Kültür-Sanat haberciliğinde de öncü

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

Hürriyet, haberciliğin bütün alanlarında öncü olma özelliği taşıyan bir gazetedir. Bu kural; sanat haberleri, yorumları için de geçerlidir. Zaman zaman okurlarımız, Kültür-Sanat sayfasına verilen yerin azlığından yakınırlar.

Oysa bu sayfanın dışında başka sayfalarda da sanatla ilgili haber ve yazılara rastlarsınız. Gazetenin bütününü okuduğunuzda, sanata sayfa üzerinde en çok yer verenin Hürriyet olduğu gerçeğini kabul edersiniz.

Ayrıca İstanbul eki; bu kentin, müzikten tiyatroya, operadan konferanslara kadar her gün artan değişik sanatsal etkinliklerini, okurlarına eksiksiz yansıtmayı başarıyor.

Diğer bölgelerdeki ekler de o kentlerin sinemadan tiyatroya, operadan konserlere kadar bütün sanat ortamını okuruna yansıtmaktadır.

Hatta bütün Anadolu kentlerindeki en küçük etkinlik bile İstanbul dışındaki gazete ve eklerimizde yerini alır.

Sayfamız ve Kültür-Sanat Servisi'nin çalışma alanı, sadece Türkiye'yle sınırlı değildir. Dünyadaki önemli sanat hareketleri konusunda da okurunu bilgilendirir.

Kültürazzi, ortak bir sütundur. Başta sanat servisi çalışanları olmak üzere, gazetenin her servisinden sanat dünyasıyla ilgili bilgiler Kültürazzi havuzuna dökülür, sonra da okuduğunuz üsluptaki yazıya dönüşür.

İlk çıktığında oradaki logonun Türk edebiyatının ustalarından Selim İleri'ye ait olduğu sanılmıştı. Hatta Selim İleri de bu konuda bir yazı yazmıştı.

Mina Urgan'ın, Hasan Ali Toptaş'ın haberlerini okuduğunuzda, Kültürazzi'nin ciddi bir köşe olduğu anlaşılmıştır.

Kültür-sanat yazarımız ve bölümün süpervizörü Doğan Hızlan'ın yazıişlerine uğradığında, kulaklarımızda kalan ‘‘Ben gidiyorum’’ cümlesidir.

Açılışlar, kapanışlar, sergiler, konserler, galalar, çekimler...

Biz aramızda ona, sanat dünyasının Süleyman Demirel'i adını taktık.

Kültür-sanat sayfasının editörü İhsan Yılmaz, her sabah haber, faks ve e-mail yığını arasından bir seçim yapmanın telaşını ve zorluğunu yaşar.

Ayıklama bir editörün en zor ve sorumluluk isteyen işidir. Tek tek okuyarak sanat servisi çalışanlarına iletir, görev bölümü yapar.

Nazan Mengü, sakin çalışmasıyla, sanatın yoğun gündemini, temiz bir Türkçe'yle sizlere ileten arkadaşımızdır.

Ömür Gedik, röportajların, haberlerin yanı sıra, yabancı gazetelerden, sinemadan sanata kadar haber ve yazıları seçer, çevirir.

Hiç kuşkusuz Kültür-Sanat Servisi, Hürriyet Gösteri Dergisi kadrosuyla da bilgi alışverişi içindedir.

Tiyatro, arkeoloji, mimari konusundaki haber ve yazılar da mutlaka Hürriyet Gösteri Dergisi Yazıişleri Müdürü Hami Çağdaş'a sorulur.

ÖNEMLİ BİR RÖPORTAJ

ARKADAŞLARIMIZ Celal Özcan ile Ahmet İncel'in hükümete giren Avusturya'nın Özgürlükçü Parti Lideri Jörg Haider ile yaptıkları röportaj, haftanın gazetecilik başarısıydı.

Bütün dünyanın, özellikle Avrupa'nın siyaset gündemine bomba gibi düşen bu lideri, Türk okuru ilk kez Hürriyet aracılığıyla yakından, düşündükleriyle tanıdı.

Yurtdışında yaşayan milyonlarca Türk'ü ilgilendiren hayati bir konuydu, bu liderin söylediklerini, kafasının içindekileri öğrenmek.

Üstelik AB adayı olan Türkiye'nin de tavrını yönlendirmek için bu yeni lideri iyi tanıması şarttı.

Arkadaşlarımızı bu başarılarından dolayı kutlarız.

Mutlu haftalar dileğiyle.

Yazarın Tüm Yazıları