Seçimde centilmenlik anlaşması

Güncelleme Tarihi:

Seçimde centilmenlik anlaşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 11:23

İZMİR’de siyasi partilerin il başkanları, propaganda döneminde hastane ve okul önlerinde yüksek sesle yayın yapmamaları, naylon bayrak kullanmaları, görsel kirliliğe neden olacak şekilde bayraklama yapmamaları konusunda centilmenlik anlaşması yaptı.

Haberin Devamı

İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın başkanlığında İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve İl Jandarma Komutanı Hasan Koçyiğit’in de hazır bulunduğu basına kapalı toplantıya seçime katılacak 16 partiden 11’nin başkanı katıldı. İl başkanlarından Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği yasaklara uyarak, propaganda çalışmalarını yürütmeleri istendi. Propaganda dönemi içinde çevre ve görüntü kirliliği oluşturacak şekilde bayrak asmamaları, vatandaşların özel durumları da dikkate alınarak, hastane ve okul önlerinde yüksek sesle yayın yapmamaları, centilmence bir tutum ve davranış içinde olmaları gerektiği belirtildi.

YSK kararlarıyla belirlenen alanlar dışında (seçim büroları ve parti binalarının önü) çevre ve görsel kirliliğe neden olacak şekilde afiş ve pankart asılmaması, hasta, yaşlı, öğrencilerin durumu da dikkate alarak, insanları rahatsız edecek şekilde yüksek sesle müzik yayını ve propaganda yapılmaması, hukuka aykırı durumların görülmesi veya tespit edilmesi halinde idari ve adli makamlara bildirilmesi, trafiği tehlikeye düşürecek ve trafik sıkışıklığı yaşatacak uzun araç konvoyları yapılmaması, güvenlik açısından risk ve tehlike oluşturması nedeniyle araç plakalarının kapatılmaması kararlaştırıldı. Centilmenlik anlaşmasının metnini siyasi partilerin il başkanları imzaladı.

Haberin Devamı

ALINAN KARARLAR

Araç konvoyları çevreyi rahatsız etmeyecek ve trafiği aksatmayacak şekilde yapılacak, saat:21.00’den sonra ise hiç yapılmayacak.

Salon toplantılarında saat 21.00’den itibaren dışarıya ses verilmeyecek.

Seçim Büroları 09.00-23.00 saatleri arasında halka açık olacak, sesli yayınlar çevreyi rahatsız etmeyecek.

Broşür, afiş, poster, el ilanı, bayrak, flama ve benzeri materyallerin çevre ve görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde kanunda tanımlanan ve ilçe Seçim Kurullarınca belirtilen yerlere asılacak.

Hoparlör ile propaganda saat: 10.00’dan itibaren ve halkı rahatsız edici seviyede yüksek sesle olmamak kaydıyla yapılacak. Klakson çalınmayacak, hastane, okul ve ibadethane çevresinde sesli yayın yapılmayacak.

Haberin Devamı

Özellikle kamu binaları ile resmi dairelere, tarihi, kültürel ve turistik binalara, okullara, mabetlerin duvarlarına, anıtlara, kullanılmayan bina, inşaat, trafik levhalarına, aydınlatma lamba ve direkleri ile parklardaki donatı ekipmanları ve kent mobilyalarına, afiş, poster ve flama asılmayacak, yapıştırılmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!