Seçim yolunda 'Komşu'ya son otobüsler

Güncelleme Tarihi:

Seçim yolunda Komşuya son otobüsler
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 13:20

Seçim yolunda 'Komşu'ya son otobüsler

Haberin Devamı

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- BULGARİSTAN'da yarın yapılacak 240 sandalyeli parlamento seçimlere doğdukları topraklarda oy kullanmak isteyenlerin son otobüsleri bugün yola çıkıyor.
Bir süreden bu yana İstanbul Avcılar'dan 09.00 ve 21.00 saatleri arasında Bulgaristan'daki 4 merkez için konulan otobüs seferleri nedeniyle yoğunluk oldu. Türkiye'deki Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarının Bulgaristan tarafındaki Kapitan Andreevo, Lesovo ve Malko Tırnovo sınır kapılarında aşırı milliyetçi gruplar yol kapatma eylemleri yapmasına rağmen demokratik haklarını doğdukları topraklarda kullanmak ve hasret gidermek isteyenler Avcılar Otogarı'nda Ruse (Rusçuk) hattı , Silistre, Kırcali ve Dobriç'e gitmek isteyenler yoğunluk oluşturdu. Bulgaristan'daki seçimler için gidenlere Dost Birliği koalisyonu temsilcileri yardımcı olmaya çalıştı. Son otobüslerin bu akşam kalkacağı ifade edildi.
'Komşu'da bu akşamdan itibaren seçim yasaklarının başlayacağı açıklanırken, 4 bin 720 aday için 7.5 milyon oy pusulası bastırıldı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 70 ülkede 371 sandık açılacak. Ülkeleri dışında oy kullanacak Bulgaristan vatandaşları için ülke dışında en fazla Birleşik Krallık'ta 58 sandık tahsis edildi. Almanya’da Bulgaristan’ın diplomatik temsilciliği bulunan 8 yerleşim yerinde 13 sandık açılacağı açıklandı. Türkiye’de 35 seçim sandığı bulunacak. İstanbul'daki çifte vatandaşlar, yarın 07.00-20.00 saatleri arasında 'Komşu'daki seçim için Avcılar, Beşiktaş, Esenyurt, Bağcılar, Sultangazi, Başakşehir ve Kartal'da belirlenen adreslerde 8 seçim sandığında siyasi tercihlerini yapacak. 28 Şubat'a kadar internet üzerinden başvurmayan, seçmenler, başka bir seçim sandığında oy kullanmadığına dair 'Deklaratsiya'yı (Taahhütname) Bulgar Seçim Sandık Kurulu görevlileri önünde imzaladıktan sonra oylarını kullanabilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!