Seçim yasakları uygulanıyor mu

SEÇİM yasakları neye ve kime göre uygulanıyor? Seçim bürolarının haricine bayrak ve filema asmak yasak. Çok güzel bir uygulama. Çevre kirliliğini önlemiş oluruz buna bende katılıyorum. Ama siyasi kirliliği nasıl temizleyecekler?

Haberin Devamı

Siyasi dayatmayı hangi demokratik anlayışa sığdıracaklar?
Kendilerine demokrasi başkalarına anti demokrat davranmayı hangi hukuk anlayışına sığdıracaklar?
Ankara’da, dolmuşlara zorla parti propaganda resimlerini asmak ve asmayanları tehdit etmek demokrasi mi?
Ulaşım özgürlüğümü kısıtlamak demokratik bir uygulamamıdır?
Dayatarak dolmuşlara astırılan bayrak ve resimleri, belediye kendi araçlarına neden asmıyor? Asarlarsa kamu malını siyasetlerine ve kendi çıkarlarınamı kullanırlar? Belediyeler sadece ‘hizmet’ görevini yerine getirse daha çok siyasi getirisi olmaz mı?
Y. A.

Patlak eksoz

ARAÇ muayene zorlaştı deniyor. Ancak mahalle pazarlarında pazarcılık
yapan esnafın kamyonetlerinin eksozları da muayene oluyor mu? Çünkü
hemen hemen hepsinin eksozu patlak ve inanılmaz gürültü
yapıyor. Pazarcılar Odası’ndan da rica ediyoruz bu olay ile
ilgileniniz.

Haberin Devamı

Cüneyt KURDOĞLU

‘Lösemili Çocuklar Haftası’ ‘Hepimiz birer mucizeyiz’

10 YIL önce lösemi ve onun zorlukları ile savaşan çocuklar ve ailelerine bir hafta armağan etmek için yola çıkan LÖSEV, ‘Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’nın 10. yıl dönümünde de dünyanın dört bir yanındaki lösemili çocukları Türkiye’de ağırlıyor, deneyimlerini paylaşmaları için bir araya getiriyor. Katılması beklenen ülkeler Ukrayna, Slovakya, Romanya, Hırvatistan, Makedonya, Avusturya, Lübnan, Rusya, Azerbaycan.
28 Mayıs–3 Haziran 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve ‘Hepimiz Birer Mucizeyiz’ sloganı ile yola çıkılan hafta kapsamında uluslararası katılımlı Bilimsel Lösemi ve Kanser Paneli ve bir de sağlık çalıştayı düzenlenecek.
Din, dil, ırk ayırt etmeksizin her sene binlerce çocuğu pençesine alan lösemi canavarına dikkat çekmek ve hak ettikleri özel ilgiyi ‘biz buradayız’ diyerek, sene de bir gün olsun çocuklarımıza verebilmek için 28 Mayıs’da 11.00’de Anıtkabir ziyareti ve sonrasında herkesin katılımına açık olacak şenlikler düzenlenecek.

KISA... KISA...

‘EMEKLİLİKTE Yaşa Takılanlar’ bugün 13.00’de Sosyal Güvenlik Kurumu İhtiyarlık Kurumu önünde bir basın açıklaması yaparak ‘1999 yılı ve öncesine ait olan, haksız bir yasayla ellerinden alınan, emeklilik hakkının geri verilmesini’ isteyecekler.
m TÜRK Japon Vakfı Kültür Merkezi’nin düzenlediği ‘Soprano Fujiko Hirai-Piyanist Kazue Jajima Şan ve Piyano Resitali’ ile ‘Za Icitaro’ Topluluğu Japon Davulu Gösterisi 25 Mayıs Çarşamba 20.00’de TJV Kültür Merkezi’nde.

Yazarın Tüm Yazıları