Seçim anekdotları ve benim oyum

GAZETELERDEN: "28 Mart 2004 yerel seçimlerinden 10 gün önce Tarhan Erdem’in şirketi yaptığı kamuoyu araştırmasında, AKP’nin üç büyükşehir belediyesinde yüzde 58.2 oranında oy alacağını tahmin etmişti.

Erdem’in şirketi AKP’nin İstanbul’da 58.5 alacağını öngördü ancak bu oran 45.3’te kaldı.

Ankara için yüzde 68.0’lik oy tahmini yüzde 55.0 çıktı.

Şirket CHP’nin İstanbul’da yüzde 19.1 oranında oy alacağını açıklarken bu oran yüzde 28.9 olarak gerçekleşti."

Yine gazetelerden:

"CHP’liler son anketinde AKP’yi yüzde 48 olarak çıkaran Tarhan Erdem’e ’Anketi Süleymaniye, Sultanahmet ya da İsmail Ağa Camii’nde mi yaptın?’ diye sordu..."

* * *

Kemal Unakıtan’dan:

Petkim’in satılması konusundaki bir soruya Maliye Bakanı Kemal Unakıtan "Satın alanlar Ermeni mermeni, Rum fark etmez, parayı verene satarım" yanıtını verdi...

Eskişehir’den aday olan Unakıtan kente gelir gelmez seçmenin oyunu alabilmek için ayağının tozuyla 2.5 milyon YTL’yi bastırıp Eskişehirspor’a 5 futbolcu almıştı.

Bunlardan biri de eski Beşiktaş’lı futbolcu Sergen Yalçın’dı. Unakıtan bununla da kalmadı, Eşkişehirlilere "Birinci lige çıkın Ronaldinho’yu da getireceğim" diye söz vermişti.

Baykal’ın Eşkişehir mitinginden:

"Esnafı perişan eden, çiftçinin ensesinde boza pişiren, Offer’e Tüpraş’ı bedava satan adam (Baykal yumurta ve mısır skandallarını saymamış) şimdi elinize, kucağınıza düştü... 70 milyonun hakkını korumak da size düşüyor."

* * *

Seçim gezilerinden:

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, seçim bölgesinde dolaşırken yanına Sehmiye Taban adlı yaşlı bir kadın yanaşıp "O kadar eviniz var, birini bize verin" dedi.

Seçmenin bu tepkisine şaşıran Pepe, öfkeli bir şekilde "Ah bu CHP yok mu?" diye tepki gösterdi.

* * *

ATV’den:

Tayyip Bey oğlunun aldığı gemi konusundaki bir soruyu "Koster bu, koster. Bu sektörün içersinde gemiciktir. Küçük bir şey" diye yanıtladı.

Kanal A’dan:

Erdoğan çeteler konusunda da "İçinde emekli askerden, emekli polise, yargı mensubuna, belki muazzaflardan da var. Siyasilerden de yok diyemem. İtalya’da olduğu gibi bir ’Temiz eller operasyonu’na ihtiyaç var" dedi.

* * *

Bizim servisten:

"Uzun zamandan beri oturduğumuz bilgisayar koltukları dün değiştirildi. Yeni koltuklarımız çok rahat ve güzel. Arkadaşlar hemen espriyi patlattı:

"Bu koltuklar AKP’nin seçim hediyesi..."

* * *

Son anekdot da bendenizden:

Unakıtan nasıl ülkenin varını yoğunu "Baba baba satarım" diyorsa...

Ben de "Oyumu baba baba CHP’ye veririm" diyorum.
Yazarın Tüm Yazıları