Sebze tatlılarını paketledi

Güncelleme Tarihi:

Sebze tatlılarını paketledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2012 00:00

Berşem Ege baba mesleğine el attı ve 17 yıllık zeytinyağı üreticisi Solena markasının ürün yelpazesine Aydın’a ait yöresel tatlıları ekledi: Kabak, incir, ceviz, turunç, pancar... İşte hikâyesi.

Haberin Devamı

Doğduğumdan beri zeytinle, zeytinyağıyla iç içe büyüdüm. Bizim evde hep zeytinyağı konuşulur. Çocukluğum zeytin ağaçlarına tırmanarak geçti. Şirketimiz Ege Gıda 17’nci yılına girdi. Aslen Yalovalıyız, bizim oralarda herkes zeytincilik yapar. Markamız özellikle Balkan ülkelerinde çok popüler.
İki kız kardeşiz. Kardeşim başarılı bir voleybolcu. Ondan ümidi kesince iş başa düştü diyebilirim. Yaklaşık altı ay önce benim işe girmemle zeytinyağının yanına yeni ürünler ekledik. Böylece marka olarak yemeğin başında ve sonunda rol sahibi olduk. İnsan ilk yediğini ve sofradan kalkarken ağzında kalan tadı unutmaz çünkü. Bu amaçla Aydın yöresine ait sağlıklı sebze tatlılarını pastörize ettik ve onlara bir yıllık raf ömrü kazandırdık.
Bu tatlılar çok sağlıklı. Çünkü doğadan geleni sunuyoruz. Sebzelerin bir kısmını kendimiz üretiyoruz. Bir kısmını da güvendiğimiz üreticilerden satın alıyoruz. Tatlılarımızda toz şeker kullanıyoruz.
Mesela; balkabağı çok yararlı bir sebze. Yüksek miktarda beta karoten içeren balkabağı cildimizin yenilenmesini ve bağışıklık sistemimizin güçlenmesini sağlar. Aynı şekilde cevizin de faydaları saymakla bitmez. Belki o çok sevdiğimiz hamur tatlılarından biraz uzaklaşmak için iyi bir fırsat sunar yeni tatlılarımız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!